Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΙΚΑ


Με την προκήρυξη 8Κ/2008 και με την αποκλειστική ευθύνη του ΑΣΕΠ, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την κάλυψη των πολλών κενών στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ (ΑΣΕΠ), που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπει η συγκεκριμένη προκήρυξη (8Κ/2008), ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για το....

ΙΚΑ, το μήνα Μάιο για τους ΠΕ και το Δεκέμβριο (ΦΕΚ 1180/13-12-2010) για την κατηγορία ΔΕ.

Ενώ, ως ήταν φυσικό και νόμιμο, έπρεπε άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων, λόγω και των μεγάλων αναγκών των υπηρεσιών του ΙΚΑ, η Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ειδικά τα Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποφάσεις τους έθεσαν στο περιθώριο τους επιτυχόντες στον παραπάνω αναφερόμενο διαγωνισμό, ήτοι διακόσιους πτυχιούχους (ΠΕ) και εξακόσους τριάντα έξι ΔΕ.

Συγχρόνως δε, προχώρησαν σε πρόσληψη (την ονόμασαν μετάταξη) στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, επιτυχόντων σε άλλο διαγωνισμό άλλου φορέα.

Το αξιοπρόσεκτο αυτής της νέας κυβερνητικής αντιφατικής πράξης, είναι ότι την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση επικαλείται τη νομιμότητα «για άλλα θέματα», την ίδια ώρα την παραβιάζει όπως και κάθε αρχή περί ισότητας, προχωρώντας με προφανή πολιτική σκοπιμότητα και διακρίσεις τέτοιου τύπου και προσλαμβάνει επιτυχόντες από άλλο διαγωνισμό, ο οποίος μάλιστα ήταν και νεότερος.

Παράλληλα ο Διοικητής και η Διοίκηση του ΙΚΑ δεν τήρησαν τη νομιμότητα ούτε στην υποχρέωσή τους να δημοσιευτεί η συγκεκριμένη πράξη στο «Διαύγεια», όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει αμέσως τη νομιμότητα και το δίκαιο. Άμεσα να καλέσει για πρόσληψη τους επιτυχόντες του εν λόγω διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου