Κυριακή 22 Μαΐου 2011

"Περί ταυτίσεως μας με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας"

.Με αφορμή αναφορές ορισμένων ενημερωτικών εντύπων και κάποιων τοπικών ειδησεογραφικών blogs, portals, sites, κ.λ.π, τα οποία ταυτίζουν δημοσιεύματα μας με το Εργατοϋπαληλικό Κέντρο Πάτρας ή ακόμα και το ίδιο το ERGASIANEWS με το θεσμό που διαχειρίζεται τα εργασιακά ζητήματα της πόλης μας, επιθυμούμε να διευκρινήσουμε τα παρακάτω.
1. Καταρχήν το ERGASIANEWS αποτελεί τη συλλογική ηλεκτρονική έκφραση Σωματείων, Συνδικαλιστών και Συνδικαλιστριών, Εργαζομένων, Συνταξιούχων και Ανέργων, Ενεργών Πολιτών και Δημοσιογράφων της Δυτικής Ελλάδας, φιλοδοξώντας ν' αποτελέσει τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης των εργαζομένων της ευρύτερης περιοχής. Κάθε νέο, κάθε καταγγελία, κάθε ανακοίνωση, κάθε πρωτοβουλία, κάθε άρθρο, κάθε συλλογική έκφραση που αφορά τον κόσμο της εργασίας, φιλοξενείται ελεύθερα και άκριτα στο ενημερωτικό blog των εργαζομένων της Δυτικής Ελλάδας.
2. Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της διαχειριστικής μας ομάδας είναι συνδικαλιστής και συμμετέχει στη Διοίκηση του Ε.Κ.Π, δεν σημαίνει ότι ο θεσμός έχει άμεση εμπλοκή με το blog μας ή το αντίστροφο.
3. Η συνδικαλιστική δράση αρκετών μελών της διαχειριστικής μας ομάδας, απλά καθιστά την ενημέρωση που προσφέρουμε στους αναγνώστες μας, πιο αντικειμενική και πάντα υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης, αποκλείοντας βεβαίως εργοδοτικές και κομματικές φωνές. Αυτός βεβαίως ήταν ο σκοπός και η αναγκαιότητα ίδρυσης του ERGASIANEWS. Ν' αποκτήσουν οι εργαζόμενοι το δικό τους ηλεκτρονικό βήμα, για να μπορούν να εκθέτουν ελεύθερα (χωρίς εργοδοτική και κομματική λογοκρισία) τις απόψεις τους!!!
4. Στο συνεχώς αυξανόμενο διαχειριστικό team του ERGASIANEWS (27 άτομα) συμμετέχουν και απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, δημοσιογράφοι, ενεργοί πολίτες της πόλης, ανεξάρτητοι από τον στενό πυρήνα των συνδικάτων της περιοχής μας.

Κατά συνέπεια των ανωτέρω θα παρακαλούσαμε τους αγαπητούς διαχειριστές blogs, sites και portals, αλλά και τα ενημερωτικά έντυπα της περιοχής μας, ν' αποφεύγουν να ταυτίζουν το ERGASIANEWS με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, κάνοντας αναφορές τύπου "το ιστολόγιο του Εργατικού Κέντρου" ή "σύμφωνα με το blog του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας" , διότι με τον τρόπο αυτό αδικούν και το θεσμό και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι εμείς που διαχειριζόμαστε το blog.

Εκ της Διαχειριστικής Ομάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου