Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΑΤΡΑ: 5.500 ΔΙΑΔΗΤΩΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πάνω από 5.500 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία των εμπνευστών της, ενώ η δύναμη του διαδικτύου επιβεβαιώνεται ημέρα μέρα με την ημέρα ως ένα ισχυρό μέσο κινητοποίησης του κόσμου. Το σημαντικότερο ήταν ότι η συγκέντρωση δεν "καπελώθηκε" από κόμματα και μηχανισμούς (η απουσία τους άλλωστε ήταν ηχηρή), ενώ, πέρα από τη νεολαία, είδαμε γονείς με τα παιδιά τους να προσέρχονται αθρώα στη συγκέντρωση. Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή συγκέντρωση στην πόλη μας και σ' άλλες πόλεις της χώρας, θα είναι η αρχή για να ξεκινήσει μια ειρηνική αλλαγή σε επίπεδο πολιτικής και πολιτικών σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Η αρχή έγινε και ήταν πάρα πολύ δυναμική. Θα πρέπει όμως οι επόμενες συγκεντρώσεις να
έχουν διάρκεια, να δίνουν βήμα διαλόγου, να εξάγονται πολιτικά συμπεράσματα, να βγαίνουν ψηφίσματα και γενικότερα να έχουν φωνή όσοι παρευρίσκονται.
Για το λόγο αυτό ως ERGASIANEWS καταθέτουμε μερικές καλές ιδέες και ελπίζουμε να τύχουν ανταπόκρισης:
  1. Να ζητηθεί από το Δήμο Πατρέων να στηθεί εξέδρα και να παρασχεθεί μικροφωνική εγκατάσταση.
  2. Να καλέσουμε όλα τα νεανικά συγκροτήματα και DJ's της πόλης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καταθέτωντας ταυτόχρονα το δικό τους μήνυμα προς τους πολιτικούς και τα κόμματα.
  3. Να ζητήσουμε από το Δήμο και φορείς της πόλης να τοποθετήσουν με δική τους δαπάνη μια μεγάλη γιγαντοοθόνη συνδεδεμένη με webcamera προκειμένου να έχουμε εικόνα από τις άλλες πόλεις και αυτοί από εμάς.
  4. Να δίδεται η δυνατότητα (με σειρά προτεραιότητας) σε οποιονδήποτε επιθυμεί, είτε ν' ανεβαίνει στην εξέδρα, είτε μέσω ασύρματου μικροφώνου, να καταθέτει χωρίς λογοκρισία την άποψη του.
  5. Να ζητήσουμε από χορηγούς (π.χ καταστήματαν που τυπώνουν μπλουζάκια) να τυπώσουν μπλουζάκια με τα δικά μας μηνύματα και να μας προμηθεύσουν με σφυρίχτρες, ώστε ν' αποκτήσει ζωντάνια η διαμαρτυρία μας.
  6. Στο τέλος κάθε βραδιάς να βγαίνουν ψηφίσματα και να υπογράφονται απ' όλους, τα οποία εν συνεχεία να στέλνονται στους πολιτικούς και τα κόμματα.
Τα αποτελούν μερικές από τις δεκάδες ιδέες που θα μπρούσαμε, με μικρό συντονισμό, να υλοποιήσουμε και να δώσουμε ζωντάνια και σκοπό στη διαμαρτυρία μας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε φώτο από τη σημερινή συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκε και το ERGASIANEWS:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου