Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Startup Greece

 Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Startup Greece.

Η ενίσχυση της καινοτομικής προσπάθειας θα βοηθήσει να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι (περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού) από κλάδους μη εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών σε κλάδους εξωστρεφείς, ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης σε απογευματινή εκδήλωση του Ελληνο - Αμερικανικού Επιμελητηρίου.
Το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και πολιτών έχει συγκεντρώσει η διαδικτυακή πλατφόρμα «Startup Greece», καθώς λίγες ημέρες μετά την ενεργοποίηση της έχει περισσότερα από 600 μέλη.

Το «Startup Greece» (www.startupgreece.gov.gr) υλοποιείται από εσωτερική ομάδα έργου των υπηρεσιών και φορέων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική εκδοχή (beta version). 
Η διαδικτυακή πλατφόρμα παρέχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται ένας νέος για να ξεκινήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα (κίνητρα, χρηματοδότηση, νομικό πλαίσιο, έρευνες), αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φέρει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και φορείς, ενώ δίνει βάρος στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου