Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δικαίωμα στη διεκδίκηση αποδοχών κι έπειτα από χρόνια, με απόφαση του Άρειου Πάγου

Τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να διεκδικήσει την καταβολή πρόσθετης απασχόλησης μετά από αρκετά χρόνια, έκρινε ο Άρειος Πάγος, σύμφωνα με σχετική απόφαση με την οποία δικαιώθηκε εργαζόμενη μετά από 13 χρόνια.
Πρόκειται για τραγουδίστρια σε πιάνο - μπαρ και εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, η οποια έπειτα από 13 χρόνια διεκδίκησε με αγωγή της την καταβολή αμοιβής, που δεν της είχε δοθεί για απασχόληση κατά τις Κυριακές και αργίες, απασχόληση κατά τη νύκτα καθώς επίσης και την καταβολή επιδόματος μουσικών οργάνων.
Στους ισχυρισμούς της, η εργοδότριας ξενοδοχειακής μονάδας,
 όπου υπαγόταν το πιάνο - μπαρ, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι η μακροχρόνια αδράνεια της τραγουδίστριας δημιούργησε στην εταιρεία την εύλογη πεποίθηση ότι δεν πρόκειται ποτέ να διεκδικήσει τις αξιώσεις αυτές.
Επίσης ανέφερε ότι σε περίπτωση που η αγωγή γινόταν δεκτή, θα προκαλούσε στην επιχείρηση απρόβλεπτη δαπάνη, την οποία, εάν γνώριζε, δεν θα παρείχε ζωντανή μουσική, καθώς, όπως είπε, το μπαρ πιάνο και εστιατόριο παρουσιάζει ασήμαντα κέρδη.
Παρ' όλα αυτά, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την τραγουδίστρια, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι οικονομικές αξιώσεις της γυναίκας μπορούν να ανατρέχουν μόνον πέντε χρόνια πίσω από την ημέρα κατάθεσης της αγωγής, καθώς από τον έκτο χρόνο και μετά έχουν παραγραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου