Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Alter: Θρίλερ με την καταβολή ή μη, μισθών και δώρου!



Η αγωνία των εργαζομένων του Alter για το αν θα πληρωθούν ή όχι την Μεγάλη Πέμπτη, θα κρατήσει όπως όλα δείχνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού όλα τα σενάρια είναι ακόμη ανοιχτά. Παράλληλα, η έντονη φημολογία περί οριστικού τέλους του σταθμού, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στους 720 εργαζόμενους και τις οικογένειές- και μάλιστα παραμονές του Πάσχα.
Το newsbmob.gr, δεν έχει πληροφορίες που να μιλούν για "λουκέτο", αλλά για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Σε επικοινωνία που είχαμε με δημοσιογράφους και παρουσιαστές του σταθμού μας διαβεβαίωσαν ότι κανείς τους, δεν έχει ενημερωθεί για αναστολή λειτουργίας του σταθμού. Συνεπώς για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά η σχετική φημολογία.
Μετά το "όχι" της Τραπεζας Πειραιώς στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Argo Capital, με το σκεπτικό ότι δεν είναι ρεαλιστικό και δεν μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη λύση, η κατάσταση μοιάζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Το μεγάλο ερώτημα όλων τις τελευταίες ώρες, είναι αν ο Γιώργος Κουρής, έχει "Σχέδιο Β" για την σωτηρία του σταθμού. Αν υποθέσουμε ότι έχει, τότε είναι σαφές ότι το βασικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι πίστωση χρόνου, ώστε να αναζητηθεί η όποια διέξοδος. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να παραμείνει το κανάλι στον "αέρα" είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του , που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, αντοχής και υπομονής.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το θεμα της καταβολής ή όχι κάποιων χρημάτων -γιατί για εξόφληση δεν γίνεται καν λόγος- εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα, αφού μέχρι στιγμής -δύο ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας της 21ης Απριλίου που έχει θέσει ο κ. Γιαννίκος- όλα είναι πιθανά!
Στους τραπεζικούς κύκλους, πάντως, ακούγεται ως μοναδική λύση η πληρωμή να γίνει με κεφάλαια που θα διαθέσουν οι μέτοχοι του σταθμού.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, όταν ως μέτοχος του Alter, ο Ανδρέας Γ. Κουρής, για την πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του καναλιού, είχε καταβάλει τo ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ με χρήματα που προήλθαν από την εκποίηση ακινήτου του στην Κεφαλονιά.
Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, όταν λέμε "μέτοχοι του Alter", που ίσως πληρώσουν με δικά τους χρήματα τους υπαλλήλους του σταθμού, εννoούμε:
- Μοντέρνοι Καιροί ΑΕΕ (Κ. Γιαννίκος) 24,998%
(στην οποία μετέχουν Αικατερίνη Γιαννίκου 91,12%, Κωνσταντίνος Γιαννίκος 1,46%, Αμαλία Γιαννίκου 2,48%, Μαγδαληνή Γιαννίκου 2,47%, Ανδρέας Γιαννίκος 2,47%)
ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΚΟΥΡΗΣ 15,446%
LOVE RADIO BROADCASTING ΑΕ, 10,19 %
(που ανήκει στον Α.Γ.Κουρή)
ΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανδρέα 13,58%
ΠΡΕΣΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤ. ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ 11,42%
(στην οποία μετέχουν οι Ανδρέας Γ. Κουρής 1,376% και Γεώργιος Ανδρ. Κουρής 98,624%),
FREE FLOAT 19,3% - (δηλαδή το ποσοστό των μετοχών που διακινείται μέσω του ΧΑΑ και δεν ανήκει στους βασικούς μετόχους της εταιρίας, ενα μέρος των οποίων κατέχει η MARFIN FINANCIAL GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με 1,44%)
ΒΑΦΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου 5,11%
Ευχή όλων, να υπάρξει άμεση καταβολή χρημάτων και συνέχιση των προσπαθείων για τη σωτηρία του Alter!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου