Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η δικαιοσύνη επιστρέφει κομμένα επιδόματα


Απόφαση Αρείου Πάγου επιστρέφει
κομμένο επίδομα 176 ευρώ
 σε εκπαιδευτικούς. Ανοίγει ο δρόμος
 για δικαίωση και άλλων επαγγελματιών
που δεν το έχουν πάρει

Ενώ διαρκώς κόβονται επιδόματα, απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει το Δημόσιο να καταβάλει αναδρομικά στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επίδομα 176 ευρώ.
Βάσει της απόφασης, κρίθηκε αντισυνταγματική η υπεξαίρεσή τους δεδομένου ότι το συγκεκριμένο επίδομα έχει ήδη χορηγηθεί σε πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων υπό ανάλογες συνθήκες.
Μετά από αυτή την απόφαση, με την οποία δέχεται ότι το επίδομα αποτελεί ουσιαστικά προσαύξηση του μισθού, ανοίγει και ο δρόμος για τη δικαίωση όποιων άλλων κατηγοριών εργαζομένων δεν το έχουν λάβει.
Η δικαστική απόφαση ενισχύει την προοπτική αναδρομικής καταβολής στους συμβασιούχους γενικότερα, δικαιώνοντας εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Να σημειωθεί, τέλος, πως δεν δέχεται την επέκταση του επιδόματος μόνο στις κατηγορίες εκείνες που έχουν ειδικό μισθολόγιο ή παίρνουν άλλη πρόσθετη μισθολογική παροχή που αντισταθμίζεται με το επίδομα των 176 ευρώ, όπως οι γιατροί, οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών και οι εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου