Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ


Το «πράσινο φως» για την απεμπλοκή των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων από διαδικασίες που καθυστερούν την ολοκλήρωσή τους άναψε χθες, κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας παρουσίασε τις πέντε βασικές προτεραιότητες για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, τις αποκρατικοποιήσεις-παρατάσεις συμβάσεων παραχωρήσεων (π.χ. «Ελ. Βενιζέλος»), το θεσμικό πλαίσιο για τις μελέτες των έργων, την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων (π.χ. ΚΤΕΟ) και για τους πέντε αυτοκινητόδρομους που είχαν ανατεθεί με τη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιώτες.
Ωστόσο, η ολοκλήρωση των έργων «φρέναρε»
 και καθυστέρησε αρκετά λόγω διαφόρων παραμέτρων, για τις οποίες οι σχετικές αποφάσεις «διαχέονται» και σε άλλα υπουργεία, όπως στο Περιβάλλοντος.Πρόκειται για την «Ολυμπία Οδό» (Ελευσίνα - Κόρινθο - Πάτρα), τον «Μορέα» (Κόρινθο - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη), τον αυτοκινητόδρομο «Αιγαίο» (Μαλιακός μέχρι το Κλειδί), Κεντρικής Ελλάδας (από τη Λαμία μέχρι την Εγνατία) και την «Ιόνια Οδό» (από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα).
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των προσεχών ημερών ο κ. Ρέππας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για το ξεμπλοκάρισμα των έργων και τις σχετικές ανακοινώσεις.
Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που γεννάται από εκπροσώπους των εργαζομένων είναι αν οι εταιρείες θα επαναπροσλάβουν τους δεκάδες εκατοντάδες απολυμένους των έργων, αναγνωρίζοντας τους όλα τα δικαιώματα που είχαν πριν τις απολύσεις, με πρόσχημα το "μπλοκάρισμα" των έργων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου