Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εποχούμενη Απεργιακή Φρουρά έβγαλε στους δρόμους το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την ημέρα της Απεργίας


Η απεργιακή φρουρά έξω από το
 πολυκατάστημα IDEA.
Με φάρους στα αυτοκίνητα και κίτρινες
σημαίες που έφεραν το έμβλημα του Κέντρου,
 "όργωσε" ολόκληρη την πόλη
και περιφρούρησε την απεργία
Αίσθηση και θετικά σχόλια προκάλεσε η παρουσία της εποχούμενης απεργιακής φρουράς που έβγαλε στους δρόμους της Πάτρας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Η αυτοκινητοπομπή του ΕΚΠ, με φάρους στα αυτοκίνητα και κίτρινες σημαίες που έφεραν το έμβλημα του Κέντρου, "όργωσε" ολόκληρη την πόλη και περιφρούρησε την απεργία σε δεκάδες εργασιακούς χώρους.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φόρα και αποτελεί μια θετική εξέλιξη στη δράση του ΕΚΠ. Βεβαίως όσοι γνωρίζουν τα "παραμέσα" στο κέντρο, δεν εκπλήσσονται, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει σημαντική ανανέωση στη φιλοσοφία και την οργάνωση του Κέντρου, γεγονός που προσδιορίζεται χρονικά  στην επαναφορά του μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ Δ. Καραγεωργόπουλου στην Εκτελεστική Επιτροπή  και στην επικράτηση εντός της ΠΑΣΚΕ κάποιων συνδικαλιστικών στελεχών με πιο μαχητικές θέσεις (π.χ. Στ. Νικολάου, Δ. Μαρμούτας,κ.λ.π). Εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και άλλα στελέχη εντός της ΠΑΣΚΕ, όπως ο Χ. Μοσχόπουλος, Α. Κριλής και Φ. Κατριβέσης.

Έξω από το Super Market Βερόπουλος στην
οδό Γούναρη (περιοχή Ομόνοιας)
Στο πολυκατάστημα ALEX PACK

Ο Καραγεωργόπουλος εντάσεται στους "σκληροπυρηνικούς" του συνδικαλιστικού δυναμικού της περιοχής μας και απ' ότι λένε όσοι τον γνωρίζουν δεν χαρίζεται ούτε σε εργοδότες, ούτε σε συνδικαλιστικούς του αντιπάλους.

Στο πολυκατάστημα Jumbo ενημερώνοντας
πελάτες και εργαζόμενους για την απεργία

Η οργάνωση της περιφρούρησης των επόμενων
απεργιών αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για
την Ε.Ε του ΕΚΠ
Συντάκτης: giatros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου