Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμάζονται για αποχή από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στο ΝΟΗΣΙΣΜη έχοντας άλλο μέτρο πίεσης, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διάδοσης και Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, προειδοποιούν με αποχή από τα καθήκοντά τους, εάν δεν δουν άμεσα φως, στην επίλυση των συνεχιζόμενων προβλημάτων του φορέα.
Όπως τονίζουν παρατηρείται παρατεταμένη απαξίωση του ΝΟΗΣΙΣ, υπενθυμίζοντας ότι οι ίδιοι δεν έχουν πληρωθεί επί τέσσερις μήνες και πλέον δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα μετακίνησης από και προς τη δουλειά τους, ενώ το κέντρο παραμένει “ακέφαλο" τους τελευταίους 15 μήνες, υπό την έννοια ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ορίσει νέα διοίκηση.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, είναι αμφίβολη η δυνατότητα διατήρησης του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, που παρείχε μέχρι σήμερα ο φορέας, ενώ υπάρχει αδυναμία προγραμματισμού δράσεων και τήρησης δεσμεύσεων (πχ, από ευρωπαϊκά προγράμματα). Προσθέτουν επίσης ότι τίθεται σε κίνδυνο το πολιτιστικό κεφάλαιο του φορέα (συλλογές, εκθέματα, ειδικός εξοπλισμός).
"Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την πολιτεία να ανταποκριθεί σε αυτή την ύστατη έκκληση, ζητώντας να υπάρξει άμεση ανακούφιση των οικονομικών πιέσεων, να οριστεί άμεσα διοικητικό συμβούλιο και να εφαρμοστεί ο νόμος για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου