Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά το σποτ των απολύσεων στο δημόσιο...και η δήλωση


Προηγήθηκε το προεκλογικό σποτ και ακολούθησε και η δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων  Βασίλη Λεβέντη, που προανήγγειλε την απόλυση του 35% των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι αργόμισθοι.
Μιλώντας στο star, ο κ. Λεβέντης, χρησιμοποίησε μελέτη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το 1,5 εκατ. των δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι 640 χιλ και όχι 1,5 εκατ.), ότι το 35 είναι αργόμισθοι και θα απολυθούν. Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης τους εντόπισε, κυρίως, στους δήμους και στις ΔΕΚΟ.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων για το Δημόσιο
Μείωση κόστους λειτουργίας του κράτους.
Μείωση των απολαβών και κατάργηση συντάξεων αιρετών αρχόντων δηλαδή βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών, Προέδρου και όσους κατείχαν στο παρελθόν αυτές τις θέσεις, αντίστοιχα.
Κατάργηση συντάξεων στον Δημόσιο Τομέα για ηλικίες κάτω των 65, εξαιρουμένων των συντάξεων για λόγους υγείας.
Μείωση των συμβούλων των υπουργών και επιστροφή αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργεία, κόμματα και βουλευτές, στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν. Σήμερα αυτοί υπολογίζονται βάσει στοιχείων περίπου στα 12.000 άτομα.
Μείωση κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα μέσω της ενσωμάτωσης και χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στα πληροφοριακά συστήματα του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου