Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Εργάνη και οι προσλήψεις – απολύσεις στο ΔημόσιοΥποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα από το σύστημα «Εργάνη», θα γίνεται από την 1η Οκτωβρίου 2015 και μετά, η αναγγελίες προσλήψεων και απολύσεων σε ΔΕΚΟ, υπουργείου Πολιτισμού και γενικότερα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Σε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, τονίζεται ότι είναι προαιρετική η ηλεκτρονική καταγραφή της διαδικασίας, από 2 Σεπτεμβρίου και μετά. 
Στο έγγραφο τονίζονται οι εξής περιπτώσεις, που θα μπορούν πλέον να ενταχθούν στο σύστημα Εργάνη: - Εργοδότες που τους έχουν αποδοθεί από το ΙΚΑ περισσότερα από ένα ΑΜΕ (Αριθμός Μητρώου Εργοδότη).

Αφορά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, υπουργείο Πολιτισμού). - Εργοδότες, που είχαν απογραφεί αρχικά στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) του ΙΚΑ με λάθος ΑΦΜ.
Στη συνέχεια, παρόλο που είχε πραγματοποιηθεί σχετική διόρθωση του ΑΦΜ, δεν κατέστη εφικτή η πρόσβαση και η ηλεκτρονική υποβολή εντύπων στο σύστημα Εργάνη, λόγω αδυναμίας συγχρονισμού των δύο συστημάτων.
Από την 1η Οκτωβρίου και μετά, οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ παύουν για τις ανωτέρω περιπτώσεις εργοδοτών να δέχονται τα αντίστοιχα έντυπα αρμοδιότητάς τους με προσέλευση στην υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου