Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Θεσμών - Κατρούγκαλου για συνταξιοδοτικό και εργασιακά"Καυτό" ραντεβού Θεσμών - Κατρούγκαλου για συνταξιοδοτικό και εργασιακά
Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Εργασίας η άτυπη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου.
Η διαπραγμάτευση είναι άγνωστο αν θα καταλήξει μέσα στον Αύγουστο, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον Οκτώβρη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα θιγούν τα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Η συνάντηση, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου είχε χαρακτήρα γνωριμίας. Στον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης κατέληξε η συνάντηση του υπουργού κ. Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στόχος είναι η διαπραγμάτευση να είναι ανοικτή και να υπάρχει άμεση ενημέρωση των πολιτών.

Η ελληνική πλευρά προτείνει να συμμετάσχει και η ευρωπαική επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων στις συζητήσεις για τα εργασιακά, η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει εκδώσει πάνω από 12 αποφάσεις για τους μνημονιακούς νόμους, τονίζοντας πως είναι αντίθετοι στην ευρωπαική νομοθεσία.
Το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό για τις αποφάσεις για τις πρόωρες συντάξεις αφού οι δανειστές ζητούν να γίνει η προσαρμογή νωρίτερα ενώ η Ελλάδα αντιπροτείνει από το 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου