Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ηλεκτρονικά οι απαντήσεις σε όσους δεν έλαβαν από τον ΟΓΑ τα επιδόματα



Δείτε γιατί δεν πήρατε τα επιδόματα του ΟΓΑ ηλεκτρονικά
Ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26-6-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» εδω, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.
Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21 θα πρέπει, άμεσα, να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).
Η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώσε ότι την περασμένη Παρασκευή 7 Αυγούστου πληρώθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα Β 'τριμήνου 2015 δηλαδή το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολυτέκνων Οικογενειών, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις. Ορισμένοι δικαιούχοι όμως για διάφορους λόγους δε έλαβαν τα επιδόματα.
Ο ΟΓΑ για αυτούς τους δικαιούχους έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή που μπορούν να δουν τους λόγους που δεν έλαβαν τα επιδόματα με τον ηλεκτρονικό έλεγχο της αίτησης τους αφού μπορούν να δουν για ποιο λόγο έχει «κολλήσει» η αίτηση Α21 που υπέβαλαν στο taxisnet.
Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά, θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού την Κεντρική Υπηρεσία ή το αρμόδιο Υποκατάστημα. Επίσης, επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου