Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών, στο παραπέντε της έναρξης των σχολείων




Καμία θετική εξέλιξη δεν έχει ακόμα βρεθεί στο ζήτημα  της μεταφοράς των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, με τους Δήμους και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου, να τρέχουν πανικόβλητοι.
Οι περισσότεροι λεωφορειούχοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε τον περασμένο Ιούλιο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για οικονομικούς λόγους. 
Αυτή τη στιγμή, στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για ορισμένα δρομολόγια που καλύπτουν 4.000 παιδιά, ωστόσο οι μαθητές ξεπερνούν τις 11.000.

Το θέμα συζητήθηκε στη Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας, όπου τονίστηκε πως θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, ενώ το έθιξε σήμερα στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. "
Δυστυχώς, μέχρι αυτή τη στιγμή, το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο για το έργο της μεταφοράς των μαθητών, δηλαδή για δρομολόγια που θα καλύψουν μόλις 4.000 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των μαθητών θα μείνει στο δρόμο αν δεν βρεθεί λύση" είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου