Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Σε εφαρμογή η διευκόλυνση των πολιτών για αναλήψεις με όριο, αλλά οποιαδήποτε ημέρα


Στην ευχέρεια των πολιτών είναι από σήμερα το πότε θα κάνουν την ανάληψη των 420 ευρώ, αν δηλαδή θα συνωστίζονται τις Παρασκευές ή αν θα πηγαίνουν όποι αάλλη ημέρα και ώρα της εβδομάδας το επιθυμούν, για να μην ταλαιπωρηθούν.
Από σήμερα έχουν πια την δυνατότητα ανάληψης μέχρι του ποσού των 420 ευρώ ανά επταήμερο, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος καταθέτης προβεί σε ανάληψη μετρητών 420 ευρώ σήμερα Δευτέρα, θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη Δευτέρα για να πάρει πάλι 420 ευρώ.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες χαλάρωση θα υπάρξει και όσον αφορά τα capital controls για τις επιχειρήσεις. Οι αποφάσεις θα κινούνται στην εξής κατεύθυνση: το ημερήσιο όριο ανά πελάτη αναμένεται να αυξηθεί από τις 100.000 στις 150.000 ευρώ, ενώ το σωρευτικό όριο ανά Πιστωτικό Ιδρυμα, αναμένεται να αυξηθεί από 3,4 εκατ. την ημέρα σε 5 εκατ. την ημέρα για τις συστημικές τράπεζες και ανάλογα για τις λοιπές.
Επίσης, το ημερήσιο όριο που θα εγκρίνουν οι υποεπιτροπές αναμένεται να αυξηθεί από τα 15 εκατ. ευρώ την ημέρα σε 22 εκατ. ευρώ την ημέρα, ενώ θα δωθεί ευελιξία στις υποεπιτροπές να δημιουργήσουν άλλες επιμέρους υποεπιτροπές ανάλογα με τη γεωγραφική τους ανάπτυξη ούτως ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα αιτήματα πελατείας τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου