Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Σαμαρά από τη ηγεσία της ΝΔ(VIDEO)

 Σαμαράς:Παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ - ΤΩΡΑ
Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος.
«Σε ότι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης για να διευκολύνω να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του “ναι”. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη παράταξη μας χρειάζεται μια νέα αρχή. Από σήμερα λοιπόν παραιτούμαι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησα ήδη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, πρόσθεσε:  Η μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο και εγώ θα είμαι δίπλα της, όπως υπήρξα σε όλη μου τη ζωή.

Πριν από αυτές τις εξελίξεις είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παραιτηθεί και εκείνη από την κούρσα διαδοχής, έρχονται κι άλλα στελέχη να ζητήσουν το ίδιο πράγμα ή να αφήσουν αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς επίσης την παραίτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως το υπάρχον πολιτικό προσωπικό πρέπει να αποχωρήσει, σημειώνοντας επίσης πως ο ελληνικός λαός και η νέα γενικά γύρισαν την πλάτη στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου