Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Εργασιακό, συντάξεις-Έκτακτη εισφορά

Εκτακτη εισφορά, εργασιακό, συντάξεις -Άρχισαν οι κόντρες κυβέρνησης-Τρόικα πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση
Με την άφιξη της Ντέλια Βελκουλέσκου η διαπραγμάτευση ξεκινά και επισήμως. Ωστόσο, οι πρώτες διερευνητικές επαφές των τεχνικών κλιμακίων έχουν αναδείξει τις ενδεχόμενες εστίες αντιπαράθεσης.

Αγκάθι τα εργασιακά και οι ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις
Διόλου αθώες είναι και οι συζητήσεις για τα εργασιακά, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ έχει στείλει ήδη το μήνυμα του στην Αθήνα: μην αναστρέψετε τις ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις, μην αυξήσετε τον κατώτατο μισθό, κάντε πιο "ελαστικό" το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και τις απεργίες.

Στο μικροσκόπιο οι πρόωρες συντάξεις
Όσον αφορά, δε, στο συνταξιοδοτικό, το "πακέτο" των πρόωρων συντάξεων βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο των τεχνοκρατών και δεν αποκλείεται να αποτελέσει μέρος των προαπαιτούμενων δράσεων για την πρώτη εκταμίευση, αλλά με όρους σαφώς πιο επώδυνους από αυτούς που προέβλεπαν οι διατάξεις, οι οποίες αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή από το πρώτο πολυνομοσχέδιο. Στο κεφάλαιο του Ασφαλιστικού εντάσσεται και η συζήτηση για την κατάργηση των Φόρων Υπέρ Τρίτων, που ήδη ξεκίνησε. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Είτε αύξηση των εισφορών στα εν λόγω Ταμεία είτε μείωση παροχών, προκειμένου να καλυφθεί η "τρύπα" από την κατάργηση των ΦΥΤ. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση το κόστος θα πέσει πάνω στους ασφαλισμένους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου