Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Επιδόματα ανέργων-Θα υπάρχουν για ένα τρίμηνο-Υπό τις παρούσες συνθήκες!!!



Για ένα τρίμηνο έχει εξασφαλίσει ο ΟΑΕΔ την καταβολή των επιδομάτων σε δικαιούχους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού. Σύμφωνα με δηλώσεις της διοικήτριας του Οργανισμού, Μαρίας Καραμεσίνη, είναι απολύτως εξασφαλισμένα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και η πίστωσή τους, στους λογαριασμούς των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές που έχουν τεθεί εφαρμογή.
Τα επιδόματα, από τα οποία θα μπορεί να χορηγείται το παραπάνω ποσό είναι το τακτικό επίδομα ανεργίας, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας για αυτοτελείς και ανεξάρτητα απασχολούμενους.

Οι δικαιούχοι άνεργοι των παραπάνω παροχών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ), δύνανται να προσέρχονται στα οριζόμενα για την πληρωμή και των συνταξιούχων υποκαταστήματα της ΕΤΕ, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
α) αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας του δικαιούχου (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, κ.τ.λ.) και
β) δηλωθέν στον ΟΑΕΔ βιβλιάριο καταθέσεων ΕΤΕ.
Όπως έγινε γνωστό, για εκείνους τους ανέργους, που δικαιούνται επιδόματος αλλά δεν έχουν κάρτες αναλήψεως μετρητών, τη λύση θα δίνει η Εθνική Τράπεζα. Χρησιμοποιώντας τα 317 υποκαταστήματα που έχουν τεθεί σε λειτουργία θα μπορεί να καταβάλει το ποσό των 120 ευρώ και για τις περιπτώσεις των ανέργων που δεν μπορούν να αντλήσουν χρήματα από τα ΑΤΜ.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το Υπ. Οικονομικών, η διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου