Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Μαδρίτης

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον δήμο της Μαδρίτης ξεκίνησαν απεργία επ' αόριστον για να καταγγείλουν τις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς τους στο κατώτατο νόμιμο όριο και την απόλυση του 20% του προσωπικού, σύμφωνα με τα συνδικάτα.
«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία επ΄ αόριστον από τα μεσάνυχτα και η οποία θα συνεχιστεί για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο προκειμένου να αποτραπεί αυτή η τρέλα», δήλωσε ο Χουάν Κάρλος ντελ Ρίο, εκπρόσωπος του συνδικάτου UGT.
Προς το παρόν τα συνδικάτα και διεύθυνση δεν βλέπουν λύση στη διαμάχη. «Δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Η Μαδρίτη θα μετατραπεί σε χοιροστάσιο», προειδοποίησε ο Φρανθίσκο Χαργόν, πρόεδρος της ένωσης εταιρειών καθαριότητας της Μαδρίτης (Aselip).
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν τα σχέδια της Aselip που προς το παρόν προβλέπουν την κατάργηση 1.100 θέσεων εργασίας, οι οποίες προστίθενται σε 350 που καταργήθηκαν τον Αύγουστο. Επίσης σχεδιάζεται μείωση των μισθών, η οποία ενδέχεται να φτάσει ως το 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου