Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Θύμα της κακοκαιρίας η πορεία – Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Untitled
“Θύμα” της κακοκαιρίας έπεσε η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ματαιώθηκε μόλις πριν από λίγο, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.
Να πούμε ότι εξαιτίας του καιρού η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων δεν ήταν η αναμενόμενη.
Προηγήθηκε νωρίτερα  η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, όπου 400 - 500 άτομα περίπου πρόλαβαν και πραγματοποίησαν τελικά πορεία προς τη Βουλή.
 
Κλειστές θα παραμείνουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα
νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, (ΠΝΟ) οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
apergia1
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν:
- Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.
- Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
- Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.
- Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.
- Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.
Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει χωριστή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.
Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται αύριο, Τετάρτη, οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία.
Για την Πέμπτη προβλέπονται τα εξής: Μεταξύ Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης ματαιώνεται το δρομολόγια της αμαξοστοιχίας IC 82. Μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Δικαιών- Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.
Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:30 διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις πτήσεις της Τετάρτης λόγω στάσεων εργασίας.
Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσει τετράωρη στάση από τις 12.00 έως τις 16.00.
  • Κατά τη διάρκεια των στάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, θα εξυπηρετούνται οι μόνο οι πτήσεις: Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών-Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου