Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ: "Είμαστε απέναντι στους στους ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΙΤΛΩΝ"

Μάιος 2013 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
 
Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η παράταξή μας ενωμένη, μαχητική και δυνατή όσο ποτέ συνεχίζει την αταλάντευτη, αυτόνομη, πολιτικοποιημένη και ταξική της δράση.

Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στους διαχρονικούς της αγώνες μπαίνει δυναμικά στη μάχη και με την εμπιστοσύνη των χιλιάδων εργαζομένων που τη στηρίζουν, διεκδικεί εκ νέου την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Κατερχόμαστε στις εκλογές ως Π.Α.Σ.Κ.Ε - Ε.Κ.Α και ξεκαθαρίζουμε μια και έξω τη θέση μας απέναντι στους ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΙΤΛΩΝ που, με εφόδους λεηλασίας, καπνό και σκόνη, επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση στα μέλη και στους συντρόφους της
παράταξης. Είναι οι ίδιοι που στο προηγούμενο συνέδριο εξελέγησαν με τις ψήφους ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ (της ΠΑΣΚΕ) και κατήλθαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με το ψηφοδέλτιο ΕΜΕΙΣ.

Η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας όχι μόνο δεν είναι ΠΑΣΚΕ αλλά είναι αυτοί που διέσπασαν την παράταξη στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Οι συνάδελφοι του ψηφοδελτίου ΕΜΕΙΣ όχι μόνο δεν νομιμοποιούνται να φέρουν τον τίτλο της ΠΑΣΚΕ, αλλά θα πρέπει έντιμα να πουν στους εκατοντάδες συντρόφους, τους αγωνιστές αντιπροσώπους του ΕΚΑ ποιοι είναι, τι πρεσβεύουν και με ποιους έχουν υπόγειες διαδρομές.

Δεν μπορεί τον Απρίλιο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ να είναι διασπαστές και τον Μάιο να θέλουν να φέρουν τον τίτλο της ΠΑΣΚΕ.

Το ήθος, το ύφος, η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα των συνδικαλιστικών στελεχών που θέλουν να επικαλούνται το νέο, το σύγχρονο και το ριζοσπαστικό είναι τα ελάχιστα που πρέπει να επιδεικνύουν και να σέβονται. Δυστυχώς δεν τα έχουν.

Η ΠΑΣΚΕ είναι η συνδικαλιστική παράταξη των Ελλήνων εργαζομένων, η οποία προσδιορίζεται και εντάσσεται στο προοδευτικό – δημοκρατικό σοσιαλιστικό κίνημα της χώρας μας και αποφασιστικά συγκρούεται με τις αντεργατικές μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η μάχη είναι διαρκής και ανυποχώρητη σε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό επίπεδο με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους, ανεξάρτητα από κόμματα και Κυβερνήσεις.

Η ΠΑΣΚΕ δεν αποτελεί ούτε βραχίονα ούτε υποκατάστατο κανενός κόμματος, αλλά ΠΑΡΑΤΑΞΗ των εργαζομένων που εντάσσονται στo πλαίσιo της ευρύτερης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο, αυτό της Σοσιαλιστικής και Δημοκρατικής Αριστεράς. Γι΄αυτό και οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται, μαζικοποιούνται και εκφράζονται με πλειοψηφικά ποσοστά μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΚΕ στα συνδικάτα. Διότι η ΠΑΣΚΕ δεν αξιολογεί και δεν κατατάσσει τους εργαζόμενους με βάση τη ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές και πρώτη υπερέβη τα κομματικά σύνορα και κατέστησε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, από υπόθεση μικρών προπαγανδιστικών κύκλων, εφαρμοσμένη πρακτική στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας.

Δίνουμε δυναμικά την μάχη μας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΔΕΝ χαρίζουμε το όνομα και την ιστορία μας, ΔΕΝ χαριζόμαστε!

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑ
Μιχάλης Λιαγούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου