Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΙ" ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Γιάννης Παναγόπουλος: "Μπορούμε ακόμα και με
αυτές τις συνθήκες να παράσχουμε ασφάλεια δικαίου
 στους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας"
"Δυσκοιλιότητα" παρουσίασαν οι εργοδοτικές οργανώσεις κατά την πρώτη συνάντηση με την ΓΣΕΕ, ως προς την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων που έθεσε η Συνομοσπονδία, ενώ με προσχήματα περί "dumping" που τους ασκεί η εκτελεστική εξουσία και η Τρόικα, μέσω της νομοθεσίας περί συλλογικών διαπραγματεύσεων, προέβαλαν αδυναμία προσέγγισης των θέσεων της ΓΣΕΕ.
Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ επέμεινε στις διατυπωμένες θέσεις της και έθεσε ως αφετηρία των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη νέα ΕΓΣΣΕ τη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2012 με τις εργοδοτικές οργανώσεις, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων κατώτατο μισθό 751,39 ευρώ, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, ώστε μέσω της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα προστασίας που θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου γι’ αυτούς τους εργαζόμενους που αμείβονται κυριολεκτικά με μισθούς πείνας.
Επίσης η ΓΣΕΕ ζητά δημόσια κοινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, από τους οποίους ζητείται η επαναφορά της πλήρους και καθολικής ισχύος της ΕΓΣΣΕ, η επεκτασιμότητα των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων και η αποκατάσταση της μετενέργειας.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε δηλώσεις του μίλησε για υπονόμευση του θεσμού της Εθνικής Σύμβασης από την εκτελεστική εξουσία, λόγω της άθλιας νομοθετικής παρέμβασης που έκανε η Κυβέρνηση και η Τρόικα. Επίσης δήλωσε ότι ουσιαστικά η διαπραγμάτευση που γίνεται σε κλεμένο χρόνο σε διάστημα που ισχύει η κολοβή μετενέργεια, τονίζοντας όμως πως μπορούμε ακόμα και με αυτές τις συνθήκες να παράσχουμε ασφάλεια δικαίου στους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας.




1 σχόλιο:

  1. Για την δυσκοίλια υπάρχουν τα διευκολυντικά και θα πρέπει να χοριγηθούν άμεσα στους εργοδότες, γιατί αν δεν τους χοτιγηθούν Γίαννη μου θα χρειαστούν δευρυντικά οι εργαζόμενοι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή