Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

GOODYS: Κλείνει καταστήματα και αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους

Με το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ασχοληθεί πάλι στο ERGASIANEWS (Διαβάστε εδώ). Η "μαμά" εταιρεία κάνει την πάπια. Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν, δεν έχουν πάρει φράγκο από τα δεδουλευμένα τους, και 8 μήνες μετά, το πτωχευμένο κατάστημα ξανανοίγει! Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ένας εκ των απολυμένων εργαζόμενων στο ERGASIANEWS:

"Η κοροϊδία και η εγκατάλειψη των πρώην εργαζομένων στο κατάστημα, μας φέρνει στην μνήμη μας εποχές σκλαβοπάζαρου, τότε που οι Εργαζόμενοι δεν είχαν καθόλου δικαιώματα .

Το κατάστημα σταμάτησε την λειτουργία του από
τον Οκτώβριο του 2011 .

Όπως έχω ξαναγράψει, Σάββατο πρωί στις 1/10/2011 το αφεντικό μας ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι το κατάστημα έκλεισε και μας όρισε συνάντηση για την Δευτέρα 3/10/2011 .

Την Δευτέρα ο Εργοδότης δεν εμφανίστηκε    έστειλε την δικηγόρο και τον λογιστή του να παραδώσει απολύσεις, χωρίς όμως να τους δώσει τα δεδουλευμένα που τους χρώσταγε 3 και 4 μηνών, ούτε το επίδομα αδείας αλλά ούτε και την αποζημίωση .

Βέβαια κανένας εργαζόμενος δεν δέχτηκε να υπογράψει την απόλυσή του εάν δεν τους εξοφλούσαν τα χρωστούμενα .

Η συνέχεια δραματική, τον επιχειρηματία τον φώναξε η Επιθεώρηση Εργασίας να δηλώσει τι έχει σκοπό να κάνει; Εκείνος απάντησε ότι πούλησε τα μηχανήματα στην μαμά Goody’s περιμένει να εισπράξει τα χρήματα και υπόσχεται ότι θα εξοφλήσει τους Εργαζόμενους .

Μετά από αυτήν την δήλωση και την υπόσχεση ο επιχειρηματίας για κανέναν μήνα απαντούσε στα τηλέφωνα που τον παίρναμε, συνεχίζοντας να υπόσχεται ότι θα πληρώσει και λέγοντας ότι καταλαβαίνει τι περνάμε και μας σέβεται γιατί τόσα χρόνια δουλεύαμε στην επιχείρησή του και δεν θα μας φάει τα λεφτά που μας χρωστάει .

Μετά από κανέναν μήνα ο επιχειρηματίας εξαφανίστηκε, άλλαξε τηλέφωνο και άφησε τους πρώην εργαζομένους του ξεκρέμαστους. Η Επιβίωση για τους πρώην Εργαζόμενους στο κατάστημα Goody’s Κερατσίνι έγινε πάρα πολύ δύσκολη, σε κάποιους τους κάνανε έξωση από τα σπίτια τους , άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι και το αυτοκίνητο τους από τις τράπεζες και το καθημερινό πιάτο φαγητό στις οικογένειες τους εξασφαλίζεται πολύ δύσκολα .

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο γιατί πριν κλείσει το κατάστημα τους χρώσταγε ήδη 3 και 4 μηνιάτικα και επιδόματα .

Εδώ πρέπει να γράψουμε ότι η στάση που έχει κρατήσει η εταιρία Goody’s, απέναντι στο προσωπικό της, που για 14 και 15 χρόνια εργαζόταν κάτω από το όνομά της, τις οδηγίες και τις προδιαγραφές της, είναι στάση ανευθυνότητας και απανθρωπιάς . Δεν νοιάστηκε στιγμή για τους εργαζόμενους, ούτε καν να τους προτείνει να τους βρεί κάποιο άλλο μαγαζί .

Συνοψίζοντας ο Επιχειρηματίας του Goody’s Κερατσίνι μετά από 6 μήνες που έκλεισε το κατάστημα ακόμα χρωστάει στους Απολυμένους μισθούς 3 και 4 μηνών στον καθένα , επίδομα αδείας , δώρο Χριστουγέννων , υπόλοιπο αδείας και την αποζημίωση απόλυσης . Η Ειρωνεία ότι στο ίδιο κατάστημα που έκλεισε , γίνονται εργασίες και έχει αναρτηθεί ταμπέλα ( Goody’s σύντομα ξανά κοντά σας ) .

Τέλος την Τρίτη 24/4/2012 θα δικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έκαναν οι Απολυμένοι ελπίζοντας να βρούν το δίκιο τους".

Εμείς λέμε: Ο κ. Κουτρουμάνης τι κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου