Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Φωτογραφία για Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζητούν τα λεφτά τους και... απεργούν!
Σε επ’ αόριστον 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του κέντρου κράτησης, διαμαρτύρονται για τη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, για τον υπερπληθυσμό του καταστήματος, αλλά και για την εξαίρεσή τους από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας. Επίσης διεκδικούν δεδουλευμένα για νυχτερινά και εξαιρέσιμα από την 1η Ιουλίου του 2011.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων ότι "οι υπάλληλοι του Κ.Κ. Κορίνθου δε θα συναινέσουμε στην περαιτέρω απαξίωση του επαγγέλματός μας, δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι θα εξακολουθήσουμε ενόρκως και ευσυνειδήτως να ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας. Εμμένουμε τέλος και διεκδικούμε την αυτονόητη στελέχωση όλων των κενών θέσεων προσωπικού του καταστήματος".

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων (εκτός από την Τετάρτη 25 Απριλίου), ούτε επισκεπτήρια συνηγόρων ενώ δεν θα γίνονται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου