Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σελόντα:Προβλήματα σε Ουαλία, επέκταση σε Τουρκία


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η θυγατρική της Σελόντα στην Ουαλία, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και το BBC.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Selonda UK, θυγατρική της Σελόντα και της Σαουδικής Gazadco, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και τεχνικά προβλήματα τα οποία έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της ουαλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η Selonda UK δεν έχει πληρώσει τους εργαζομένους της στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας το τελευταίο διάστημα, ενώ τον Αύγουστο του 2011 η ουαλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση για να μη διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, να εξασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Ουαλίας για την εξεύρεση λύσης.

Την ίδια ώρα πάντως, που τα σύννεφα στην Ουαλία πυκνώνουν , στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου στην Τουρκία, η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας φέρεται να έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της θέσης της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τουρκικής Fjord Marine Turkey.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου