Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Απεργία στα αεροδρόμια το Σεπτέμβρη


Έλληνες και τουρίστες αναμένεται να ταλαιπωρηθούν εκ νέου καθώς οι εργαζόμενοι στους ελέγχους των αποσκευών και στη φύλαξη των εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, καθώς και σε αυτά της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Κω και της Ρόδου προανήγγειλαν τριήμερη απεργία από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Η ασφάλεια των έξι περιφερειακών αεροδρομίων έχει ανατεθεί από τον περασμένο Μάιο σε ιδιωτική εταιρεία (μετά από διαγωνισμό), η οποία όμως δεν έχει πληρωθεί ακόμη από το Δημόσιο και με τη σειρά της αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων έστειλε υπόμνημα στα
συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, ζητώντας να καταβληθούν τα χρήματα, γιατί «οι εργαζόμενοι που έχουν παράσχει κανονικά τις υπηρεσίες τους από τον Μάιο, έχουν υποστεί την εξαθλίωση από την επιβολή των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, τη συρρίκνωση των μισθών και δεν αντέχουν άλλο». Ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των σχετικών κονδυλίων, ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια που θα έχουν συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου