Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από τα ασφαλιστικά ταμεία για οφειλές

imageΗ είσπραξη πάνω από 1.150.000.000 ευρώ από τα οφειλόμενα στους ασφαλιστικούς φορείς είναι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας για το 2011, ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού στο κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, σε σχέση με τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το πόσο οφειλών ανέρχεται στα 11 δισ. ευρώ για το σύνολο των Ταμείων, από το οποίο τα 6,2 δισ. ευρώ αφορούν στο ΙΚΑ τα 3,7 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο ποσό στα άλλα ταμεία. Το 2010 εισπράχτηκαν 940 εκατ. ευρώ από τα οφειλόμενα παρελθόντων ετών.
Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι τα Ταμεία έχουν ενεργοποιήσει τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους δεν προσέρχονται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με βάση τις τελευταίες ιδιαίτερα ευνοϊκές, όπως είπε, ρυθμίσεις.
Ενώ στο πλαίσιο ελέγχου της εισφοροδιαφυγής εφαρμόζονται μια σειρά μέτρων όπως η ενίσχυση του ΣΕΠΕ, η ενεργοποίηση μεικτών κλιμακίων του ΣΕΠΕ, του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, η ενοποίηση των ηλεκτρονικών βάσεων των ΙΚΑ – ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ η οποία επιταχύνεται και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του ερχόμενου Σεπτέμβρη και η εφαρμογή της κάρτας εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου