Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«καπεταναίοι» με φοβισμένο βλέμμα...


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΤΙΤΑΝ A.E» ΠΑΤΡΑΣ
ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ

Αριθμ. Εγκρ. 681/75 Πρωτοδ. Πατρών – Καταχ. 429α/4.11.1977
FAX: 2610/931-796 – e-mail: tsimentas@gmail.comwww.tsimentas.com

Αριθ. Πρωτ.: 1229
Ημ/να: Δευτέρα 27-06-2011
Ανακοίνωση

Συνάδελφοι-σσες, οι «καπεταναίοι» που βλέπετε με το φοβισμένο βλέμμα, και την οσφιοκαμψία της υποταγής, έχουν υποστεί παντελή απώλεια της δημοκρατικής και εθνικής τους συνείδησης, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα την επικίνδυνη κλίση του πλοίου.
Οι παρούσες συνθήκες, απαιτούν από το πλήρωμα να αναλάβει πρωτοβουλία διάσωσης του πλοίου μέχρι να φθάσει ασφαλές πειρατικών επιδρομών και ακέραιο καταιγίδων, στο πλησιέστερο λιμάνι.
Οι προσπάθειες επαναφοράς της συνείδησης των ασυνειδήτων, θα γίνουν κατά την
πανελλήνια γενική απεργία αναχαίτισης των αντεθνικών, αντεργατικών και κοινωνικά απάνθρωπων μέτρων, που βάζουν ενέχυρο το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών. Οι χθεσινοί αρχιτέκτονες της μίζας, της εξαπάτησης και των πελατειακών σχέσεων, εμφανίζονται με το προσωπείο του σωτήρα, το θράσος του εκβιαστή και την ψυχραιμία του δήμιου. Τώρα πια, όλοι αυτοί, δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν.
O λαός αποφάσισε να αποκηρύξει την χειμερία νάρκη των υποσχέσεων και της εκμετάλλευσης, κατάλαβε ότι θα πρέπει ο ίδιος να καθορίσει μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Όσο όλοι αυτοί οι καιροσκόποι προσπαθούν να μας στερήσουν τα όνειρα, εμείς θα τους στερούμε τον ύπνο. Όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης « …με τούτα και με τ’ άλλα τους σιχάθηκε ο Θεός..»
Το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο που μας πλασάρουν οι εγχώριοι «ντίλερ», είναι το υποζύγιο που θα κουβαλάμε, για τα επόμενα «100 χρόνια μοναξιάς»..
Κατ’ αυτούς, μεσοπρόθεσμη θα είναι η κλοπή της εργασίας μας, η στέρηση των βασικών δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, ο θάνατός της οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής μας ανάπτυξης, το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, μεσοπρόθεσμη θα είναι η αξιοπρέπεια μας και φυσικά ,μεσοπρόθεσμο δεν θα είναι το τέλος των πάντων…!
Ο πόλεμος που καλούμαστε να δώσουμε είναι δύσκολος, δεν θα είναι όμως δυσκολότερος από τις απαντήσεις που θα κληθούμε να δώσουμε σ’ αυτούς, που με την μέχρι σήμερα στάση μας, σκοτώνουμε την ελπίδα. Αιώνες τώρα, γενιές και γενιές, μάτωναν για να μπορούμε εμείς να σεργιανάμε περήφανοι και ελεύθεροι.
Για να μπορέσουμε να πάμε τον κόσμο παραπέρα και όχι να τον ανταλλάξουμε με μια τηλεόραση, ένα κινητό και τέσσερις ρόδες.
Στην 48ωρη γενική απεργία που θα κάνουμε αύριο, Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, θα αποδείξουμε πως οι θυσίες του παρελθόντος και οι ελπίδες του μέλλοντός είναι σε καθαρά χέρια, θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι: «είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».
Θα συναντηθούμε στους δρόμους και τις πλατείες. Εκεί που γεννήθηκε η δημοκρατία και κερδήθηκαν τα συντάγματα.
Θα βρεθούμε όλοι την Τρίτη το πρωί στις 10:30 μπροστά από το Ε.Κ στην Πάτρα, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε, «Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου