Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

TA GOODY'S ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;


Τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει καταγγελίες στο ERGASIA NEWS από συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ότι κατάστημα των GOODY'S στην Πάτρα πρότεινε "προφορική" μείωση μισθών στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου καταστήματος και οι οικογένειες τους είναι ανάστατοι, καθώς ήδη οι μισθοί είναι οι κατώτατοι προβλεπόμενοι από την ΕΓΣΣΕ και η "προφορική" μείωση θα τους οδηγήσει σε μισθούς ΚΙΝΑΣ όπως μας κατήγγειλαν συγγενικά πρόσωπα εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι μείωση κάτω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απαγορεύεται. Ακόμα και στην περίπτωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα
 πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση με το κλαδικό σωματείο και την Ομοσπονδία του κλάδου ( σε περίπτωση απουσίας επιχειρησιακού σωματείου). Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και το θέμα θα συζητηθεί ανάμεσα στα μέλη του προεδρείου του ΕΚΠ, προκειμένου ν' αναληφθούν δράσεις και να επανέλθει ο ιδιοκτήτης στη νομιμότητα.
Πάντως συνδικαλιστικοί κύκλοι του Κέντρου διαπιστώνουν ότι το τελευταίο διάστημα στο χώρο του επισιτισμού διαπιστώνεται σοβαρό συνδικαλιστικό "κενό", παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται ήδη δύο (2) συνδικάτα στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου