Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Κάναμε ένα συμβιβασμό, αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι(VIDEO)


Για την μάχη που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη και για το ότι υποστήριξε με σθένος το δίκιο του ελληνικού λαού, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του στα Ανώγεια τόνισε ότι η Ελλάδα συμβιβάστηκε, αλλά δεν είναι αυτή η συμβιβασμένη. Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αρμί, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη και την ομιλία του στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνησή του δεν λύγισε, σημειώνοντας πως έκανε απλά έναν συμβιβασμό.
«Πιστέψαμε στο δίκιο μας και όταν βρεθήκαμε μπροστά σε μία μεγάλη απειλή κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι. Δεν λυγίσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε. Κάναμε ένα συμβιβασμό, άλλα δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι έκανε μια δύσκολη επιλογή προκειμένου να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μια μαζική καταστροφή.
«Θέλαμε τον λαό μας όρθιο να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί το δίκιο του. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη», είπε. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Χανία ήταν ο τελευταίος του σταθμός την προηγούμενη προεκλογική περίοδο γι' αυτό και, όπως σημείωσε, ξαναπιάνει το «νήμα» από την Κρήτη.
Σύμφωνα, όμως, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε υπήρχε σχέδιο προκειμένου να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση και την χώρα. «Έβλεπαν ότι το πάθος ενός λαού για να σταματήσει η υποτέλεια δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και έφτιαξαν την αριστερή παρένθεση», είπε, υπογραμμίζοντας ακόμη πως από τον Φεβρουάριο σχεδίαζαν να κλείσουν τις τράπεζες και γι' αυτό -σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα- επέσπευσαν τις εκλογές κατά ένα τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου