Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

DHI: Ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα σε εκπροσώπους εταιρειών του ομίλου για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας - Δεν τα γνώριζε αυτά κ. Τσίπρας για το εργασιακό τοπίο όταν αποδεχόταν...τη φιλοξενία του Mr. DHI;



Δεν τα γνώριζε αυτά κ. Τσίπρας για το εργασιακό τοπίο όταν αποδεχόταν...τη φιλοξενία του Mr. DHI;

Με ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα είχε καταδικάσει ομόφωνα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που δίκαζε ως Εφετείο, με την  υπ' αρίθμ. 39072/2009 απόφασή του, σε προσφυγή εργαζόμενης εταιρείας του ομίλου DHI, εκπρόσωπό της  για παράβαση του Αναπτυξιακού Νόμου  690/1945 σε φυλάκιση τριών (3) μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.
Και μπορεί ο απελθών πρωθυπουργός κ. Τσίπρας να πέρασε το δύσκολο για τους υπόλοιπους Έλληνες καλοκαίρι (με τα capital controls), τις πριβέ διακοπές του στο Σούνιο στη βίλα και το σκάφος του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη της εταιρείας εμφύτευσης τριχών DHI κ. Κώστα Γιώτη, γεγονός που άλλοι αντιμετώπισαν με χιούμορ και άλλοι με απογοήτευση, για την εμφάνιση δειγμάτων που παρουσιάζει εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η άγρυπνη συντακτική ομάδα του ERGASIANEWS αποφάσισε να φέρει στο φως της δημοσιότητας μια άλλη πτυχή του θέματος, την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν.
Πρόκειται για εκείνη τη σκοτεινή γωνία του εργασιακού τοπίου στα κέντρα αισθητικής και στις διάφορες "κλινικές" που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στη χώρα μας την τελευταία δεκαπενταετία. Διαβάζοντας λοιπόν τις σχετικές αποκαλύψεις γνωστής εφημερίδας, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του ERGASIANEWS άρχισαν να ψάχνουν σε επιθεωρήσεις εργασίας, πρωτοδικεία, εφετεία και βάσεις νομικών δεδομένων, προκειμένου να "χαρτογραφήσουν" εργασιακά τον όμιλο εταιρειών DHI. Κι αυτό διότι μας ήταν αδιανόητο ένας Πρωθυπουργός, που στην προμετωπίδα του κόμματος του έχει τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα, να κάνει πριβέ διακοπούλες με επιχειρηματία, για τον όμιλο εταιρειών του οποίου η εργασιακή "πιάτσα" συζητά διάφορα...
Ψαχουλεύοντας λοιπόν και σκαλίζοντας πληροφορίες που κατά καιρούς έρχονται στο ERGASIANEWS, δεν αργήσαμε να φτάσουμε στη σημερινή αποκάλυψη.
Μπροστά σ’ αυτήν, οι φωτογραφίες που παρουσίαζαν τον τέως πρωθυπουργό να οδηγεί το κότερο του mr. DHI και να περνάει τον ελεύθερο του χρόνου στη βίλα του παίζοντας ποδοσφαιράκι, δεν είναι τίποτα. Βέβαια εμείς δεν παραξενευτήκαμε, αλλά ρε παιδί μου είναι άλλο να στο ψιθυρίζουν κι άλλο να το ανακαλύπτεις εσύ ο ίδιος μετά από έρευνα.
Πάμε τώρα να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες του 1ου μέρους των αποκαλύψεων – ανακαλύψεών της συντακτικής ομάδας του ERGASIANEWS, γιατί ακολουθούνε κι άλλες….
 
Ιστορικό
5216,52 ευρώ της χρωστούσαν, τα
οποία η DHI ουδέποτε της κατέβαλε
Με ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που δίκαζε ως Εφετείο τότε, εξέδωσε την  υπ' αρίθμ. 39072/2009 απόφασή του, μετά  από προσφυγή εργαζόμενης εταιρείας του ομίλου DHI, καταδικάζοντας ομόφωνα εκπρόσωπο της εταιρείας  για παράβαση του Αναπυξιακού Νόμου 690/1945. Η ποινή φυλάκισης που επεβλήθη ήταν τριών (3) μηνών με τριετή αναστολή και η χρηματική ποινή ήταν τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Το Δικαστήριο για να καταλήξει στην καταδικαστική του κρίση δέχθηκε, όπως προκύπτει από το αιτιολογικό της απόφασής του που συμπληρώνεται παραδεκτά από το διατακτικό της, κατά την περί των πραγμάτων κρίση του, την οποία στήριξε στα αναφερόμενη κατ' είδος αποδεικτικά μέσα, βασίστηκε στα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:
"Στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 9-6-2004 έως 21-11-2005 με πρόθεση παρέβη τις διατάξεις του Α.Ν 690/1945 και ειδικότερα η Χ, που ήταν μαζί με τον Ζ, νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης, με την επωνυμία "D.H.I.-FRANCE Ε.Π.Ε." που αποτελεί μέλος του Ομίλου εταιριών DHI, με αντικείμενο την αντιμετώπιση προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής με τεχνικές και ιατρικές μεθόδους, συνεβλήθη στην από 24-3-2004 έγγραφη σύμβαση παροχής εξαρτημένης εργασίας μεταξύ αυτής ως υπό την ανωτέρω ιδιότητά της και της Ψ (εγκαλούσα) την οποία προσέλαβε έτσι προκειμένου να εργασθεί ως υπάλληλος γραφείου. Η αμοιβή της καθορίστηκε με την ίδια σύμβαση σε 1500 ευρώ (μικτά) μηνιαίως, επί πλεόν δε συμφώνησαν να της καταβάλλει ποσοστό (μικτό) από 2% επί του μισθού για κάθε πώληση στη Γαλλία. Εξάλλου με την από με ιδία ημερομηνία (24-3-2004) συμπληρωματική σύμβαση της εγκαλούσας με τον Ζ συμφωνήθηκε η πληρωμή ποσοστού 2,5% επί των εισπράξεων της εταιρίας από τους Ιταλούς πελάτες της. Για το χρονικό διάστημα από 24-3-2004 μέχρι 9-6-2004 η εγκαλούσα δικαιούνταν να λάβει α) χρηματικό ποσό 1.860 (1500 : 25 ημ. = 60 ευρώ Χ 31 ημ.=) 1.860 ευρώ, μέχρι την 6-5-04 και (1500 : 25 ημ. =60 ευρώΧ22,092ημ.=)1325,52 ευρώ ως δεδουλευμένες αποδοχές, ποσό 1500 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων 2004, 231 ευρώ για δώρο Πάσχα '04, και 1.440 ευρώ και 720 ευρώ για ως άδεια και επίδομα άδειας 2004 και συνολικά 5216,52 ευρώ, τα οποία η DHI ουδέποτε της κατέβαλε, στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο κατά παράβαση της έγγραφης συμφωνίας τους. Αντίθετα, ενώ η εγκαλούσα προσέφερε ανελλιπώς τις υπηρεσίες της στην εταιρία η κατηγορουμένη Χ και ο Ζ, έπαυσαν αιφνιδίως να της χορηγούν το αναγκαίο υλικό για την εργασία της και χωρίς να την ενημερώσουν κατήργησαν τον κωδικό πρόσβασής της.

Η παραπάνω υπόθεση είναι μια από τις πέντε (5) συνολικά που ερευνούν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του ERGASIANEWS και τις οποίες θα φέρουμε πάση θυσία στο φως της δημοσιότητας, ενώ διαμηνύουμε εκ των προτέρων στον στενό φίλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχοντα στην εκλογική επιτροπή σε θέματα επικοινωνίας κ. Κώστα Αρβανίτη, να μην μπει στον «κόπο» να επικοινωνήσει μαζί μας με το αίτημα να μην συνεχίσουμε ή να κατέβουν τα σχετικά άρθρα μας....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου