Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Εργασία έως οκτώ ώρες την εβδομάδα για τοςυ ωρομίσθιους!


Στους 861 ανέρχονται συνολικά οι εκπαιδευτικοί που δεν θα ενταχθούν στους πίνακες του 2015-2016 αφού είναι ακόμα σε ισχύ η ρύθμιση για τον διετή αποκλεισμό των αναπληρωτών που παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία.
Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί ωστόσο μπορούν να καταθέσουν αίτηση για πρόσληψη ως ωρομίσθιοι όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά από σχετική μας ερώτηση.


Επιλογή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
Για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να τονίσουμε ότι δεν ισχύει στις προσλήψεις το 20% των θέσεων να καταλαμβάνεται από τριτέκνους και φυσικά δεν υπάρχουν κυρώσεις αν κάποιος δεν αποδεχθεί διορισμό ως ωρομίσθιος ή αν παραιτηθεί.
Όσοι θέλουν να εργαστούν ως ωρομίσθιοι δηλώνουν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας σε μία περιφέρεια. Η επιλογή των ωρομίσθιων δεν γίνεται από το πληροφοριακό σύστημα κεντρικά αλλά κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον υποψήφιο προς πρόσληψη εκπαιδευτικό με τα περισσότερα μόρια.  Απολαβές
Όσον αφορά τις απολαβές των εκπαιδευτικών σημειώνουμε ότι το ωρομίσθιο για κάποιον εκπαιδευτικό ο οποίος εντάσσεται στο κλιμάκιο ΣΤ0 (προϋπηρεσία μικρότερη από 24 μήνες/ 1092 βασικός μισθός ΣΤ0/95,83) είναι μεικτά 11,4 ευρώ και καθαρά περίπου στα 9,5 ευρώ. Δηλαδή με 8 ώρες την εβδομάδα, που είναι το ανώτατο όριο ωρών, ο εκπαιδευτικός θα λάβει 76 ευρώ την εβδομάδα. Φυσικά το ωρομίσθιο αυξάνεται αν ο εκπαιδευτικός έχει προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 24 μηνών οπότε και διαμορφώνεται μεικτά στα 12,53 ευρώ και καθαρά στα 10,5 περίπου.
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εργάζονται έως 8 ώρες την εβδομάδα ( από 1 έως 8) ενώ αμείβονται για τις ώρες εργασίας που πραγματοποίησαν κάθε μήνα. Ο αριθμός των ωρών αυτών δεν είναι σταθερός γιατί εξαρτάται από τις μέρες όπου εργάζεται ο ωρομίσθιος. Υπογραμμίζουμε ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται στις αργίες ενώ τα ένσημά τους καθορίζονται και από τον αριθμό των ημερών όπου εργάζονται. Αν για παράδειγμα ένας ωρομίσθιος εργάζεται 4 μέρες ( 4 μέρες Χ 2 ώρες) ο εν λόγω θα συμπληρώνει 4 ένσημα την εβδομάδα. Αν όμως τις 8 ώρες τις πραγματοποιεί σε 2 μέρες τότε θα λαμβάνει 2 ένσημα την εβδομάδα (2 μέρες Χ 4 ώρες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου