Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία του Υπουργείου Εργασίας για απολύσεις από την εταιρία «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ»



Σε απολύσεις χωρίς προειδοποίηση 8 εργαζομένων στο Καλοχώρι και 5 εργαζομένων στο Μέτσοβο, προέβη την 1η Σεπτεμβρίου η εταιρία «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ».
Το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων κατήγγειλε το γεγονός στο υπουργείο Εργασίας και μετά από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, προκύπτει πιθανότατα ότι η εταιρία προχώρησε στο κλείσιμο των καταστημάτων στις παραπάνω περιοχές.
Επίσης, προκύπτει ότι μετά από τα προβλήματα χρεών, πολλών εκατομμυρίων ασφαλιστικών εισφορών, και ο κ. Αρβανιτίδης εμφανίζεται απλώς ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «νέας» Εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ είχε προβεί σε ανάκληση (προσωρινή άρση) της τότε επιβληθείσας κατάσχεσης με την αιτιολογία ότι «έπρεπε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».
Έκτοτε δεν έχει υπάρξει νεότερο μέχρι την «εν μια νυκτί» απόλυση εργαζομένων. Για το θέμα έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και έχουν ασκηθεί διώξεις, ακόμα και στον τέως διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Το υπουργείο Εργασίας δηλώνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τα εργασιακά δικαιώματα, να ακυρώσει τις απολύσεις και να διεκδικήσει τα χρέη που φαίνεται ότι υπάρχουν από την εταιρεία προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου