Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Θέσεις Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το υπ’αριθμ. 4406 / 16.06.2015 έγγραφό της, ανακοινώνει την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απόσπαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 7 του ν. 3320/2005, και της απόφασης C(2008)6866/12-11-2008 της Επιτροπής[1], με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2015.
Όσον αφορά στην 10η Σεπτεμβρίου 2015, προκηρύσσονται οι παρακάτω θέσεις:
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα (C.2)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα (C.3)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση «Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες» ( C.3)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (F.2)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης (C.GA.1)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης (A.MT)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (D.2)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αντιμετώπισης Κρίσεων (ECHO.B.1)

Μία θέση στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία «Eurostat» (ESTAT.G.3)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευση και Εσωτερικές Υποθέσεις (HOME D.3)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (MOVE.B.2)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (MOVE.C.3)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (REGIO.DGA01)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (SANTE.DDGE.1)
Μία θέση στη Νομική Υπηρεσία (SJ.MIME)
Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου (TRADE.G.3)
Οι ενδιαφερόμενοι, οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά μέσω των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών-μελών, βάσει του ειδικού εντύπου (European CV), αφού το μετατρέψουν κατά προτίμηση σε αρχείο word ή pdf, και το οποίο μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Introduction.csp?locστην αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα.
Ειδικότερα, ως προς τη συμπλήρωση του εν λόγω εντύπου, επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν στο λήμμα «Επιθυμητή θέση εργασίας/τομέας απασχόλησης» επακριβώς τα στοιχεία της θέσης (δηλ. Γεν. Διεύθυνση ή Υπηρεσία ή Μονάδα), στην οποία επιθυμούν να εργασθούν.
Στην περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο ενδιαφέρεται για την κάλυψη περισσοτέρων της μιας θέσεων, τότε απαιτείται η σύνταξη ισάριθμων βιογραφικών σημειωμάτων κι όχι η αναγραφή όλων των θέσεων σε ένα έντυπο. Συνιστάται, οι υποψήφιοι να υποβάλουν αίτηση μόνο για τις θέσεις, στις οποίες αντιστοιχούν τα προσόντα και η εμπειρία τους.
Η υποβολή αιτήσεων για όλες τις θέσεις, αποδυναμώνει τη σχετική υποψηφιότητα καθώς εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να διαθέτει κάποιος εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο σύνολο των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι ενδιαφερόμενοι να περιοριστούν στην αποστολή μόνο του βιογραφικού σημειώματος και πιθανόν μιας συνοδευτικής επιστολής, καθώς και να επιλέγουν τις θέσεις, για τις οποίες υποβάλουν τις αιτήσεις τους, με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ταύτιση των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων με τις προϋποθέσεις που θέτει η αντίστοιχη προκήρυξη.
Εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις τους, αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας: admin@rp-grece.be (υπόψη κυρίας Εξαρχοπούλου) Οι εν λόγω αιτήσεις θα πρέπει να διαβιβαστούν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, προκειμένου να είναι δυνατή η συμπλήρωση ή η διόρθωσή τους, σε περιπτώσεις που τούτο απαιτείται, καθώς και η εμπρόθεσμη προώθησή τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου