Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία κατά Κουρουμπλή από την ΠΟΕΔΗΝ


Για προεκλογικές χάρες κατηγορούν τον πρώην υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων με αφορμή τις μετατάξεις νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού.
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον κ. Κουρουμπλή ότι εν μία νυκτί υπέγραψε δεκάδες μετατάξεις νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές.
Οι νοσηλευτές καταλογίζουν στον πρώην υπουργό αδιαφορία «για τα χρονίζοντα και επιτακτικά προβλήματα των απλήρωτων, κουρασμένων και απαξιωμένων εργαζομένων των φορέων της υγείας, κάνοντας λόγο για προεκλογική πρεμούρα για την «τακτοποίηση» τόσο ειδικών ζητημάτων.

Τέλος, υπενθυμίζουν τις εξαγγελθείσες προσλήψεις νοσηλευτών που δεν έγιναν, τις οφειλόμενες υπερωρίες, τη μη ανανέωση των συμβάσεων 170 νοσηλευτών των ΜΕΘ, τον μη διορισμό ολιγωρία ΔΣ στο Εθνικό Συμβούλιο Αναπτυξης της Νοσηλευτικής, την πλημμελή ενασχόληση με τη διαχείριση των νοσοκομειακών φαρμάκων, την επιδείνωση της έλλειψης υλικών και αναλωσίμων απ’ τα νοσοκομεία, την τελμάτωση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τη νέκρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την επιβάρυνση των εργαζομένων με αλλότρια καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου