Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εσπερινό Λύκειο Πάτρας: Ξεκίνησαν οι εγγραφές


Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο  Πατρών, δέχεται για φοίτηση  το σχολ. έτος 2015-16 μαθητές-τριες, ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζόμενους για βιοπορισμό (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις) ή απασχολούμενους σε οικογενειακή επιχείρηση, ή με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, ή μητέρες ανηλίκων με αποκλειστική οικιακή απασχόληση.
Οι άνω των 18 ετών εγγράφονται χωρίς βεβαίωση εργοδότη.  
Η απόκτηση του απολυτηρίου (ισότιμου με του ημερησίου) πέρα από τη χρηστική του αξία, μπορεί να ικανοποιεί  και άλλες ανάγκες, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής, ακόμη  και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης!


Οι εγγραφές γίνονται από 2 έως 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 18:45 έως 22:15.
Γίνονται δεκτοί απόφοιτοι  Γυμνασίου για 4ετή φοίτηση ή πτυχιούχοι τεχνικών σχολείων ή μαθητείας ΟΑΕΔ για 2ετή. Οι μετεγγραφόμενοι/ες από ημερήσια λύκεια, που έχουν τελειώσει την Α’ τάξη, εντάσσονται  στη Γ’ τάξη.
Οι μετεγγραφές  από  ΕΠΑΛ γίνονται έως 15  Οκτωβρίου 2015.
Οι μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου έχουν τη δυνατότητα, μετά από συμμετοχή σε Πανελλήνιες εξετάσεις (σε διαφορετική ύλη & θέματα από το ημερήσιο) και με υποχρεωτική  φοίτηση  δύο πλήρη σχολικά έτη (Γ’ & Δ’ τάξη) (εκτός ειδικών περιπτώσεων εγγραφής στη Δ Τάξη, π.χ. ηλικία εγγραφής >25 ετών ή ορφανοί) να εισαχθούν σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ-Εμπορικό Ναυτικό,  σε ποσοστό 1% του αριθμού εισακτέων από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια.
Η εμπειρία του εκπαιδευτικού προσωπικού και οι συνθήκες λειτουργίας σε ήρεμο κλίμα και με κατανόηση στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή/τριας, εγγυώνται την απρόσκοπτη φοίτηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου