Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τα προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος εργαζομένων-Ποιοι χαρακτήρισαν ποιους, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ!


Η αναφορά του προέδρου της ΝΔ από την Κρήτη σε «άχρηστους του Δημοσίου» («εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν», είπε χαρακτηριστικά), ρίχνει λάδι στη φωτιά της προεκλογικής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδό της η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», η οποία έκανε λόγο για  «ανατριχιαστικού κυνισμού αποστροφή» του προέδρου της ΝΔ τονίζοντας ότι το πρώην κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο με επίκεντρο μεταξύ άλλων τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες αλλά και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.  
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το ίδιο το πρώην κυβερνών κόμμα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr στην αναφορά Μεϊμαράκη πρόκειται να απαντήσει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή του ομιλία στο Αιγάλεω.

ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «άχρηστους» τους «επίορκους»
Τι απαντάει η ΝΔ σε όλα αυτά. Πηγές από τη Συγγρού τόνιζαν ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει  τον πανικό της Κουμουνδούρου που επιχειρεί να κερδίσει ψήφους παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια. Διευκρίνιζαν, δε, ότι οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ αφορούσαν «τους επίορκους υπαλλήλους που μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο». Πρόσθεταν ότι «δεν μιλάει κανείς για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο» και ότι “η ΝΔ σέβεται τους δημοσίους υπαλλήλους”.
ΑΝΕΛ: Πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα…
Λίγο αργότερα τη «σκυτάλη» για το θέμα πήραν οι ΑΝΕΛ λέγοντας: “Πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα και τα «ψόφια κέφια» κρύβει το πρόσωπο του κυνισμού, της βαρβαρότητας και του κοινωνικού ρατσισμού ο κ. Μεϊμαράκης, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να χαρακτηρίσει «άχρηστους», όσους απέλυσε η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου από το δημόσιο, τους καθηγητές, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, δηλαδή τους ανθρώπους του μόχθου. Και ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική του προκατόχου του, του κ. Σαμαρά, όταν απειλεί ανενδοίαστα με νέες απολύσεις από το Δημόσιο”. Και προσθέτουν: “Ας μην εγκαλεί ως «μνημονιακούς» τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο υπέρ το δέον μνημονιακός κ. Μεϊμαράκης, που εκπροσωπεί αποκλειστικά το «χθες» στην πολιτική ζωή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γίναμε και ούτε θα γίνουμε ποτέ μνημονιακοί, όπως η Νέα Δημοκρατία των Σαμαρά-Μεϊμαράκη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου