Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς νομοθετική ρύθμιση και μέσω του ΠΔΕ, οι προσλήψεις αναπληρωτών


Την απάντηση στο αίτημα για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων περιμένουν στο υπουργείο Παιδείας. Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα μάς ανέφεραν ότι δεν υπήρχε έως το μεσημέρι έγκριση, αλλά είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική έκβαση.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και από τις συναντήσεις που είχαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με την υπηρεσιακή υπουργό έχει κατατεθεί αίτημα για 6.000 πιστώσεις μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αν δοθούν οι 6000, οι συνολικές πιστώσεις που θα έχει το υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις θα φθάσουν τις 21.000 αριθμός μεγαλύτερος από τις 17.700 πιστώσεις που διέθετε το 2014-15.

Εφόσον δοθεί η έγκριση θα χρειαστεί Πράξη Νομοθετική Περιεχομένου ώστε να επικαιροποιηθεί η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου – άρθρο 19 του Ν.4283/2014- ως προς το ποσό που θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ακολούθως θα έχουμε την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, γνωστή ως ΠΥΣ με την οποία θα δίνεται το πράσινο φως για τις προσλήψεις και την επιμέρους κατανομή των πιστώσεων σε Α/θμια και Β/θμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου