Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ένταξη στη ρύθμιση Δρίτσα ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΝΕΛΝα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση για την απλήρωτη ναυτική εργασία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, ζητούν, με σημερινή ανακοίνωσή τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα γραφεία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ). Σημειώνεται, ότι η σχετική ρύθμιση, που συμπεριελήφθη στον νόμο 4331/2015 με το άρθρο 50 για την απλήρωτη ναυτική εργασία, προβλέπει ότι τα έσοδα από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών ακτοπλοϊκής εταιρείας που κηρύχθηκε έκπτωτη, αποδίδονται σε ναυτικούς της εταιρείας, εφόσον δεν τηρούνται οι σχετικές με τη μισθοδοσία τους διατάξεις.
Έως σήμερα έχουν δεσμευθεί, με τη σχετική ρύθμιση, περίπου 2,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 5,5 εκατ., από το ελληνικό Δημόσιο, από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών της ΝΕΛ, ποσά που θα πρέπει να αποδοθούν αναλογικά στους απλήρωτους ναυτικούς της εταιρείας.

«Οι εργαζόμενοι στα γραφεία της ΝΕΛ ΑΕ παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και δυστυχώς οι συνυπογράφοντες υπουργοί του παραπάνω νόμου δεν έλαβαν υπόψιν τους ότι οι υπάλληλοι των γραφείων είναι εξίσου εργαζόμενοι όσο οι ναυτικοί και έχουν τις ίδιες ανάγκες» τονίζουν, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας.
«Είναι πέρα για πέρα άδικο να χωρίζονται οι εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας σε πληβείους και πατρικίους και να ωφεληθεί από αυτόν τον νόμο μόνο μία μερίδα εργαζομένων και μία άλλη που αριθμεί πολύ λιγότερα άτομα και διεκδικεί πολύ μικρότερα ποσά, αλλά πολύ σημαντικά για την επιβίωσή τους, να μένει εκτός» προσθέτουν.
Επίσης, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι στη ΝΕΛ δεν έχουν ακόμα καταβληθεί εξολοκλήρου οφειλές του Δημοσίου από μισθώματα εκτέλεσης επιδοτούμενων δρομολογίων άγονης γραμμής, και τα ποσά αυτά θα μπορούσαν, επίσης, να αποδοθούν στους υπαλλήλους ξηράς της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου