Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ημερίδα «Ορίζοντας 2020: Οι προκηρύξεις για Ε - ΤΑ το 2016-2017»



Ημερίδα με θέμα "Ορίζοντας 2020: Οι προκηρύξεις για Ε&ΤΑ το 2016-2017" διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) (Αμφιθέατρο Ισογείου), από τις 14:45 έως τις 19:30.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι επικείμενες προκηρύξεις του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020 στους τομείς Υγείας, Πληροφορικής, Ενέργειας, Μελλοντικών Αναδυομένων Τεχνολογιών καθώς και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας. Επίσης θα γίνει συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της ελληνικής συμμετοχής στις προκηρύξεις του 2014, τις νέες απαιτήσεις ανοικτής πρόσβασης και τα εργαλεία υποστήριξης ερευνητών για την προετοιμασία προτάσεων και κοινοπραξιών.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί προ-αξιολόγηση των υπό προετοιμασία προτάσεων για όσους υποβάλλουν φόρμα Ανεύρεσης Ερευνητικής Συνεργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://goo.gl/forms/20lc2OnP8M.
Οι συμμετέχοντες που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω του παραπάνω συνδέσμου μπορούν να αποστείλουν συμπληρωμένη τη φόρμα αναζήτησης ερευνητικών συνεργασιών στο e-mail: k.tzitzinou@sbbe.gr.
Το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία που καλύπτει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη στρατηγική "Ευρώπη 2020" που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) υποστηρίζει ως Εθνικό Σημείο Επαφής (National Contact Point) την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (www.ekt.gr/horizon2020).
Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου