Ο ένας μετά τον άλλον οι γιατροί της Πάτρας αναζητούν τρόπους για να μπορέσουν να επιβιώσουν, με τον Ιατρικό Σύλλογο να έχει δεχτεί ήδη 4 με 5 αιτήσεις γιατρών για αποχώρηση από τους δημόσιους Οργανισμούς που εργάζονται απλήρωτοι από το Φεβρουάριο του 2015.
Το όνειρο της κάθε οικογένειας το παιδί της να γίνει γιατρός, για τους ίδιους τους γιατρούς έχει πάρει τη μορφή του εφιάλτη, από τον οποίο δεν μπορούν να ξυπνήσουν.
Υπάρχουν γιατροί που τις 15 ημέρες του μήνα λειτουργούν τα ιατρεία τους στην Πάτρα και τις επόμενες ημέρες εκτελούν καθήκοντα ως γιατροί στην Κύπρο.
Επίσης γιατροί με την λήψη αναρρωτικών αδειών, κάποιες ημέρες του μήνα μεταβαίνουν στην Αγγλία, όπου προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες, από τις οποίες πληρώνονται και συντηρούν τις οικογένειες τους.
Από την άλλη κάποιοι επιλέγουν το οριστικό κλείσιμο των ιατρείων τους και την ξενιτειά για χώρα της Ευρώπης, όπου εκεί ο Έλληνας γιατρός χαίρεται σεβασμού και αντίστοιχης αμοιβής, ενώ όσοι έχουν κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αποχωρούν από την ενεργό δράση, αντέχοντας την αβεβαιότητα, τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ και τις συνεχείς εκκλήσεις από τις εταιρείες με αναλώσιμα φαρμακευτικά είδη, που διεκδικούν τα χρήματά τους.
Στα επόμενα 24ωρα, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας που δεν προλαβαίνει να δέχεται αιτήσεις μελών του, για κλείσιμο ιατρείων και αποχωρήσεων, θα ξεκινήσει μπαράζ συνεδριάσεων και επαφών με το υπουργείο υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμούς, σε μία προσπάθεια αν ανακόψει την έξοδο από την χώρα των μελών του, όπως δήλωσε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, η πρόεδρος του Άννα Μαστοράκου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την τελευταία τριετία 12.000 γιατροί της Ελλάδας, την εγκατέλειψαν και η «φυγή» είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου