Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Την Παρασκευή οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών



Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εάν δεν υπάρχει εμπλοκή λόγω της παραίτησης της κυβέρνησης και της προκήρυξης των εκλογών, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αιρετό στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Δημήτρη Μπράτη, οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ χθες έγιναν γνωστά τα ονόματα των 530 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής και μουσικών σπουδών) που παίρνουν μετάθεση. Τα ονόματα οριστικοποιήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η υπογραφή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Διαβεβαίωση

Το υπουργείο Παιδείας έχει διαβεβαιώσει ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που θα ξεκινήσει κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου.
«Κατόπιν γραπτών και προφορικών ερωτημάτων σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές για το σχολικό έτος 2015-2016 το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς που επιβάλλει η προεκλογική περίοδος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οσον αφορά στις προσλήψεις περίπου 12.000 αναπληρωτών που έχουν εξασφαλιστεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου με χθεσινή ανακοίνωση επισημαίνει ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν θα προκαλέσει καμία καθυστέρηση, πόσω μάλλον αναστολή, των διαδικασιών των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 της αρμοδιότητάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου