Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Οργισμένοι με την Ζωή οι απλήρωτοι συμβασιούχοι υπάλληλοι της Βουλής

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Μάταια περίμεναν έξω από την αίθουσα στην οποία θα συνεδρίαζε η Επιτροπή Κανονισμού, οι υπάλληλοι της Βουλής, την Ζωή Κωνσταντοπούλου για να μιλήσουν μαζί της για τις συμβάσεις τους. αφού δεν συγκινήθηκε ούτε από τα παιδιά τους που είχαν μαζί τους και άλλα στην αγκαλιά τους.
Οταν τελικά την είδαν της ζήτησαν να συναντηθούν για την ανανέωση των συμβάσεών τους.
«Τώρα έχουμε Επιτροπή Κανονισμού, θα τα πούμε, όχι όμως έτσι», τους απάντησε η πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με το Mega. 

Τα 61 αυτά άτομα τονίζουν ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κοινοβούλιο από πέντε έως 15 έτη με ετήσιες ή και μεγαλύτερες χρονικής διάρκειας συμβάσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σαράντα από τις συμβάσεις αυτές έχουν ήδη λήξει, ορισμένες από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ έχουν ανανεωθεί μόνο πέντε έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Όμως, οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει να αμείβονται, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου αλλά και του γενικού γραμματέα της Βουλής ότι οι συμβάσεις τους θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου.
Οι συμβασιούχοι μοίρασαν μια επιστολή στους βουλευτές του Κοινοβουλίου στην οποία χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου «απροκάλυπτο εμπαιγμό, απαξίωση της εργασίας τους και καταρράκωση της αξιοπρέπειας τους», ενώ την κατηγορούν ότι τους κοροϊδεύει.
«Ακόμα μια φορά η Πρόεδρος της Βουλής αποδεικνύεται αναξιόπιστη», αναφέρουν ακόμη και καταλογίζουν στην κυρία Κωνσταντοπούλου ότι ενώ είχε όλο το χρόνο να εξετάσει το θέμα αναλυτικά, ωστόσο, έχει αφήσει σε «ομηρία» 61 άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου