Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Μηνιαία αναβολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και παραβόλων

Παγώνουν πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και παράβολα

«Παγώνουν» μέχρι το τέλος Αυγούστου οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις, οι εξώσεις καθώς και η καταβολή χρηματικών ποσών για εξαγορά ποινών, αλλά και για παράβολα, ένσημα κ.λπ. που απαιτούνται για την υποβολή μηνύσεων, αγωγών και κάθε είδους προσφυγών στα δικαστήρια.  

Σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως λόγω της συνέχισης των τραπεζικών περιορισμών σχετικά με την ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων, που καθιστά πολύ δύσκολη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων απέναντι στο Δημόσιο και σε ιδιώτες.

Η υπουργική απόφαση (την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομικών Ν. Παρασκευόπουλος και Ευκ. Τσακαλώτος, αντίστοιχα) προβλέπει ότι μέχρι και τις 31 Αυγούστου αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.
Παράλληλα «παγώνει» και η καταβολή κάθε είδους εγγυοδοσίας (εφάπαξ ή σε δόσεις) χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινής στερητικής της ελευθερίας (εφόσον η υποχρέωση ανέκυψε κατά την περίοδο των τραπεζικών περιορισμών).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου