Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Για πόσο θα δανείζετε το ΙΚΑ για την καταβολή των συντάξεων;


Χρήματα για τις συντάξεις του ΙΚΑ του επόμενου μήνα δεν υπάρχουν και η λύση δόθηκε με την χορήγηση ενός ακόμη δανείου στο ίδρυμα, της τάξεως των 110.000.000 Ευρώ.
Στην σχετική απόφαση που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζεται ότι το δάνειο είναι έντοκο και η διάρκειά του είναι από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.
Από τα 110 εκατομμύρια ευρώ, τα 70 εκατ. ευρώ πρόκειται να χορηγήσει προς το ΙΚΑ, ο Τομέας Ασφάλισης Δημοσίου, ενώ άλλα 40 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Το επιτόκιο με το οποίο θα αποπληρωθεί το δάνειο, θα είναι ίσο με το ποσοστό απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων» (Κοινό Κεφάλαιο) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.
Έτσι και μόνο θα μπορέσει το ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να έχει συνέπεια απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους του.
Να τονιστεί πως είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος σύμφωνα με την οποία κρίθηκε απαραίτητη η χορήγηση του σχετικού δανείου για να καταστεί δυνατή η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιείται από το ΙΚΑ σε πάνω από 1,2 εκατ. συνταξιούχους την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου