Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Στήθος με στήθος η μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


Παραμένει ένα «σκληρό ντέρμπυ» η αναμέτρηση των κομμάτων στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα, με μικρή διαφορά, ενώ αμφότερες οι δημοσκοπήσεις της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» και της Alco για το «Πρώτο Θέμα», προβλέπουν ότι στην Βουλή εισέρχονται πολλά κόμματα, ενδεχόμενο που αποδυναμώνει την προοπτική αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος.
Συγκεκριμένα, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% (δεύτερο μεγαλύτερο προβάδισμα ανάμεσα στις 7 δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί, πλέον, μέχρι σήμερα) δίνει η Κάπα Research..
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27.3% και η ΝΔ ακολουθεί 24.2%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6.8% και ακολουθούν Ποτάμι με 5.5%, KKE με 5%, Λαϊκή Ενότητα με 4.8%, ΠΑΣΟΚ με 4.3%, Ένωση Κεντρώων με 3.3% και ΑΝΕΛ με 3%. Η έρευνα προβλέπει λοιπόν μια Βουλή που πιθανότατα θα αποτελείται από εννέα κόμματα!

 dimosk tovima 3008


Από την άλλη, η δημοσκόπηση της «Alco» κλείνει την ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο 1,5%. Το «Πρώτο Θέμα», λέει ότι «η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει περιοριστεί σε μόλις 1,5% ενώ τα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία δεν αποκλείουν την ολική ανατροπή λόγω κυρίως της δημοσκοπικής κατάρρευσης του κ. Αλέξη Τσίπρα».
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση συνολικά 8 κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, καθώς συγκεντρώνουν ποσοστά άνω του 3%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,6% και η ΝΔ ακολουθεί με 21,1%. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 6,3%, ενώ το Ποτάμι είναι τέταρτο με 5,1%.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 4,7%, ΠΑΣΟΚ με 4,1%, Λαϊκή Ενότητα με 4% και Ένωση Κεντρώων με 3%.
Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,4%.

dimosk protothema 3008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου