Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Διαβεβαιώσεις Σταθάκη για μη περαιτέρω μειώσεις μισθών λόγω στο Μνημόνιο


Στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης να "καθησυχάσει" τους Έλληνες εργαζόμενους ότι δεν θα δουν άλλες μειώσεις στις μηνιαίες απολαβές τους.
«Είπαμε ότι θα κρατήσουμε την χώρα εντός ευρώ, με ευρωπαϊκή προοπτική. Ότι θα επιδιώξουμε να απαλλάξουμε την χώρα από τις μνημονιακές πολιτικές. Ότι εμείς θα κάνουμε όλες τις μεγάλες τομές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, προκειμένου να εξοβελίσουμε τα αίτια που οδήγησαν στην κρίση την ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης
«Η πορεία μας δοκιμάζεται και στα δυο επίπεδα: ως κυβέρνηση έπρεπε να κρατήσουμε την χώρα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου ή να συμβιβαστούμε στα σημεία», σχολίασε ενώ τόνισε ότι το μνημόνιο αφορά τρία στοιχεία: διάλυση αγοράς εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις, συρρίκνωση κοινωνικού κράτους, χρέος ως μηχανισμός παραγωγής τεράστιων ελλειμάτων και δεσμεύσεων.

«Δεν δεσμευτήκαμε ποτέ ότι η κυβέρνηση θα είναι ένας εύκολος διάδρομος που θα τον περνάμε και θα μας χειροκροτούν οι πάντες, ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς, ότι δεν θα παραμείνουμε μια κυβέρνηση που θα συντηρήσει τα τρία στοιχεία αυτής της πολιτικής της», ανέφερε.
Υπήρξαν συμβιβασμοί και στα τρία στοιχεία, είπε: «Δεν υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις μισθών, υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις. Υπήρξε συμβιβασμός στο χρέος, με την αναδιάρθρωση, τα χαμηλά πλεονάσματα πλεονάσματα αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις, με την επιτυχία μας αναφορικά με το Ταμείο που θα βρίσκεται στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου