Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Παρασκευή ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων-Ημερομηνίες



Στις 28 Αυγούστου θα πληρωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου άλλα και του ΙΚΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα σύμφωνα και με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Επίσης οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν την 1η Σεπτεμβρίου αλλά όπως και οι προηγούμενες θα αποδοθούν τσεκουρωμένες.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας όμως απο τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2015 θα ισχύσουν οι νέες έμμεσες μειώσεις λόγω αύξησης της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 6% που αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ Συγκεκριμένα από 01-07-2015, αυξάνεται το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, του Δημοσίου και του ΝΑΤ, από 4% σε 6%.
H μοναδική, δηλαδή, τροποποίηση σε σχέση με τα ισχύοντα πριν την ψήφιση της κοινοποιούμενης διάταξης συνίσταται στην αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες της ανωτέρω παρακράτησης για παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ.

Το ανωτέρω ποσοστό, υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία συνεχίζει να ισχύει.
Επιπλέον, από την ίδια ως άνω ημερομηνία, θεσπίζεται εισφορά υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 6%, η οποία παρακρατείται εφεξής από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις.
Το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου μηνιαίου ποσού της επικουρικής σύνταξης, σύμφωνα με τη ρητή ως άνω διάταξη.
Τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2015 και αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την Σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015 στους συνταξιούχους του Δημοσίου (κατάθεση την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Αυγούστου 2015 ''28/8'') θα πληρωθούν:
Πολιτικοί συνταξιούχοι:
1) Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού υπάλληλοι Βουλής, ΕΥΠ, κύριο προσωπικό ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ (οι συνταξιοδοτούμενοι από το Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 27/02/2015
2) Υπουργείο Παιδείας (Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΑΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 06/08/2014 (ΟΧΙ ΟΛΑ)
3) Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, υπάλληλοι ΕΛ ΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΣΕΙ πρωτόκολλα μέχρι 10/03/2015
4) Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, υπάλληλοι Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ,ΟΚΧΕ, Α.Α Συν. του Πολίτη ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ (που υπάγονται στο Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 27/02/2015 (*) για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχ. Ταμιευτηρίου περ. δ της παρ.18α του αρθρου 4 του Ν.4151/2013 ισχύει άλλη σειρά. 5) Υπουργείο Παιδείας (Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ - εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΤΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 30/09/2014 (ΟΧΙ ΟΛΑ)
Υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. και Ειδικών Κατηγοριών
1) Υπάλληλοι νοσοκομείων, πρωτόκολλα μέχρι 26/01/2015
2) Υπάλληλοι ΟΤΑ, πρωτόκολλα μέχρι 15/01/2015 (όχι όλα)
3) Υπάλληλοι παιδικών σταθμών, πρωτόκολλα μέχρι 30/01/2015 Ιερείς, πρωτόκολλα μέχρι 30/01/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου