Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Προπληρωμένες κάρτες τροφίμων σε πολύτεκνους από την Αποστολή430 οικογένειες πολυτέκνων με πολύ χαμηλό εισόδημα παρέλαβαν τις ειδικές προπληρωμένες κάρτες για προμήθεια τροφίμων, από ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αττική, του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που βοηθά από την πλευρά του, όσους έχουν ανάγκη.
H κάρτα είναι ονομαστική και προπληρωμένη.
Έως σήμερα μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος έχουν διατεθεί περισσότερες από 1500 προπληρωμένες κάρτες. 
Ο συγκεκριμένος τρόπος προμήθειας τροφίμων έχει σαν πρωταρχικό σκοπό του το σεβασμό στην αξιοπρέπεια των επωφελούμενων, που προμηθεύονται τα προϊόντα που έχουν ανάγκη όποτε το επιθυμούν, χωρίς να στιγματίζονται ως αποδέκτες βοήθειας.
Ταυτόχρονα ενισχύετε αποφασιστικά και ουσιαστικά η ελληνική αγροτική οικονομία, δεδομένου ότι η χρήση της συγκεκριμένης κάρτας προϋποθέτει την αγορά αποκλειστικά ελληνικών προϊόντων με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της κατανάλωσης, στις επιλεγμένες κατηγορίες ελληνικών προϊόντων. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», χρηματοδοτούν οι IOCC/ John L. Santikos Foundation of the San Antonio Area Foundation.
Μέσω των συγκεκριμένων καρτών για τέσσερις συνεχείς μήνες οι πολύτεκνες οικογένειες θα μπορούν να προμηθευτούν φρέσκα τρόφιμα ελληνικής παραγωγής, όπως φρέσκο γάλα, γιαούρτι, αυγά, νωπό κοτόπουλο και είδη μαναβικής (φρούτα, λαχανικά).
Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας « από τις πρώτες μέρες της οικονομικής κρίσης η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενισχύσει, με όλες της τις δυνάμεις, την συνοχή και την ενότητα του λαού και καλύπτει, στο μέτρο των δυνάμεών της, τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών. Η «Αποστολή» αισθάνεται χρέος της, να βοηθήσει την ελληνική οικογένεια ενωμένη και ισχυρή». Τα τρία τελευταία χρόνια η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC εφαρμόζει το σύστημα παροχής τροφίμων μέσω προπληρωμένων καρτών από σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου